REKLAMA
Witam.
Jestem nowy na tym forum, wiem ze takich tematow jest duzo ale wiadomo ze kazdy ma jakis inne preferencje. Moje pytanie brzmi: jakie pierwsze auto?
Prawko (mam nadzieję) bede mial w listopadzie 2016 ale juz teraz mysle o samochodzie. konkretnie najbardziej podoba mi sie audi a3 I gen i audi a3 II gen jednak nie wiem ile bede mial pieniedzy. Prosze o rade zalezna od kwoty czyli jakie auto do 15 tys a jakie do 20 (widelki oczywiscie przykladowe) generalnie wiecej niz 20 i mniej niz 10 nie bedzie. Jak napisalem audi a3 mi sie podobaja tylko nie wiem czy np za te pieniadze to lepiej kupic za 18 000 jakas 2 generacje (1.9Tdi lub 1.6 benzynke ) czy a3 1 gen ?? Najbardzej podooba mi sie a3 II gen po 2005 czyli z tym grilem ale to nie jest konieczne i chyba nawet w 20 tys sie nie zmiesci. A3 II gen w tym 1.9 tdi ma 105 koni. Nie znam sie na samochodach ale wydaje mi sie że to nie dużo (ale tez nie jakos bardzo malo) a I gen ma chyba 130. Czy I jest szybsza od II? Poza tym moz lepsza jest s3 I gen za okolo 16-18 tys?? czy taka s3 duzo wiecej pali i jest bardziej awaryjne? (jaki silik?) Jakie macie inne propozycje? (francuskie nie podobaja mi sie, seat leon zachwalany ale jakos wyglad tez mi nie pasuje)
Wiem ze zadalem duzo pytań. Dziekuje za kazda odpowiedz