kieł - Toyota Avensis II 1.8/2.0
Toyota Corolla E12 1.6
Honda Civic VII 1.6
Honda Accord VI 1.8 VTEC (tutaj budżet nawet sporo poniżej 18000) i wszystkie powyżej.
Opel Astra
Opel Vectra C 1.8
Peugeot 307 1.6
Ople i Peugoty kategorycznie odpadają, nie podobają mi się,duża awaryjność (peugot).
Co do Corolli - bardziej do gustu przypadł mi Bravo II (głównie to fakt iż będzie nowszy, z mniejszym przebiegiem może nawet od I właściciela). Co do pozostałych przyjrzę się i poczytam.
mike- Mondeo mk3 i Saab 9-3 (technicznie Vectra). Fordy również kategorycznie odrzucam, wole fiata. Jakość mniej więcej ta sama, roczniki również. Saab? Szczerze nic nie wiem o tym aucie, jak wygląda dostępność części, jakieś porównanie do innego sedana z tej samej klasy?
A co do egzemplarzy wstawionych były one przykładowe, bardziej chodziło mi o model i marke.
Rozumiem, że Subaru jest podejrzana, więc odpuszczam szukanie tego autka. Nadal nikt nie skomentował Audi A4 B6 (czy przy tym budżecie warto w ogóle skupiać się na tym autku, czy szukać czegoś "świeższego", ale mniej "szpanerskiego" [wiadomo, a4 już coś sobą prezentuje
![Wink ;)]()
]
I co z Jettą? Jestem w stanie w tej cenie dostać jakiś rozsądny egzemplarz? Warto w ogóle brać to auto pod uwagę?
Póki co moim faworytem stał się Fiat Bravo II 1.4 120/150KM (oczywiście 150 preferowane :> ). Poczytałem trochę, silnik podobno bardzo dobrze dopasowuje się z gazem, wielkość odpowiada, środek też dość nowoczesny. Jednak nadal jestem otwarty na propozycję?
Na przykład Golf V? (z tego co widzę jest ogrom sprowadzanych więc łatwo "wdepnąć w g*wno", ale czy to autko jest lepsze* od fiacika)
Przez lepsze rozumiem porównanie osiągów i awaryjności, tak jak i potencjału na przyszłość przy stanie jakim moge otrzymać za tą kwotę. Wiadomo nie chce kupować auta na 2/3 lata i potem ładować 10k w naprawe, bo tyle po prostu nie będe miał
![Nie :no:]()