REKLAMA
Witam,
Proszę Was o pomoc przy zakupie swojego pierwszego auta.
Budżet: 21 tyś (max 23 ale wolałbym nie)
Oferty z województwa: Śląskiego.
Faworyty: Seat Leon II z 1.6 MPI 102km lub 1.8 Turbo - podobno najbardziej niezawodne jednostki (?)
Kolor: tylko NIE srebrny
Paliwo: Benzyna + gaz // ew. sama benzyna i założę instalacje gazową.
Typ nadwozia: hatchback lub sedan. Kombi odpada
Codziennie będę robił 50 km praca-dom, w weekendy na pewno jakieś wycieczki, w wakacje podróż nad morze.
Chciałbym aby autko było niezawodne, wytrzymałe, tanie w naprawie .
Upatrzyłem sobie Seata Leona II z silnikiem 1.6 MPI 102 km lub 1.8 Turbo - podobno najlepsze silniki z rodziny volkswagena. Nie mam pojęcia co mogłoby być alternatywą dla tego modelu ?
Nie znam się kompletnie na motoryzacji przez co jestem zagubiony czytając coraz więcej o autach z Nimiec. Jedni mówią, że są lepiej wyposażone i nie tak zajechane bo drogi mniej dziurawe, a wtedy pojawia się druga strona... która zaczyna pisać o kręconych licznikach i powypadkowych ulepach. Szczerze mówiąc mam pustkę w głowie czytając to wszystko, niestety praktycznie nie ma tych aut z polskich salonów na sprzedaż.
Czy powinienem eliminować oferty komisów oraz osób, które sprowadzają po 1 aucie zza granicy?
Gdy już zdecyduje się obejrzeć auto i będę miał pewność co do jego zakupu to warto podjechać na stacje ASO, żeby je dobrze sprawdzili ?
Z góry dzięki za pomoc.