Pierwsze auto do 2k z LPG

26 Lis 2019, 18:30

Jutro zdaję prawko i potrzebuję auta. Wiem, że cena mała, ale od czegoś trzeba zacząć. Sedan lub hb, nic małego jak seicento, koniecznie z gazem. Poznań +- 100 km. Da radę? Myślałem nad audi 80 b4
xyzyx
Nowicjusz

26 Lis 2019, 18:54

Tylko, że właśnie takie małe i proste auto jak Sejo to najlepszy wybór przy tej kwocie. Znacznie łatwiej je trafić zadbane i nadające się do użytku, w przeciwieństwie do takich Audi, BMW czy Mercedesów. W znakomitej większości będzie to szrot.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna

26 Lis 2019, 19:01

Powiedzmy, że taki peugeot 206 czyli clio ii by przeszło, ale raczej w 5d
xyzyx
Nowicjusz

26 Lis 2019, 19:21

To znajdź i kup. Auto za 1/3 wypłaty a będziesz wybrzydzał liczbą drzwi i LPG? Przy strupkach za taką kasę, jeśli coś wisi dłużej niż trzy dni to nadaje się wyłącznie na śmietnik. Śledź ogłoszenia i jedź jeśli masz blisko - szczerze mówiąc poza miasto bym się nie wybierał :mrgreen:
A zacznij od zdania tego egzaminu
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

26 Lis 2019, 19:30

Ktoś ma jakąś propozycję?
xyzyx
Nowicjusz

26 Lis 2019, 21:02

Invi napisał(a):Przy strupkach za taką kasę, jeśli coś wisi dłużej niż trzy dni to nadaje się wyłącznie na śmietnik.

Niekoniecznie i nie skreślałbym takich. Jak chcesz się pozbyć i wiesz, że i tak je pierwsza osoba kupi, to czekasz do jakiegoś wolnego dnia z umawianiem ludzi. Większość sprzedających tanie samochody to chyba ich nie chce sprzedać. Strasznie ciężko się z nimi dogadać na jakiś bliski termin. :)

Rozejrzyj się za takimi jak Astra F, Corsa, Lanos, Civic, Punto. Tylko sprawdź czy nie są przerdzewiałe na wylot.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Eco driving w zimie, kiedy za oknem trzyma mróz
    Jak być eco, kiedy za oknem mróz? Dzięki utrwalaniu odpowiednich nawyków z każdą kolejną zimą zauważymy coraz większą różnicę w portfelu. Eco driving to styl jazdy, który możemy wykorzystywać niezależnie ...

26 Lis 2019, 22:03

Invi napisał(a):Auto za 1/3 wypłaty a będziesz wybrzydzał liczbą drzwi i LPG?

Znasz kogoś kto zarabia 6000 netto i kupuje auto za 2000 pln?
Bo ja raczej nie.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

26 Lis 2019, 23:45

Invi napisał(a):szczerze mówiąc poza miasto bym się nie wybierał

Czasami nie ma nic ciekawego na miejscu,wiem to po sobie bo sam chciałem kupić auto z gazem ale w końcu postawiłem na czystą benzynę i nie żałuję.
Ja po swojego Seata pojechałem prawie 50km w jedną stronę i jest już ze mną 1.5roku i przez ten czas zrobił już prawie 20tysięcy a kosztował 1800zł :mrgreen:

Zerknij:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - tym bym się bliżej zainteresował bo oferta ciekawie się prezentuje ale ludzie zapewne boją się przebiegu..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
[link do oferty na Olx wygasł] - nowy przegląd i opłaty na ponad pół roku.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012