Pierwsze auto do 5-8 tys. na dojazdy. LPG

05 Sty 2012, 10:16

Witam serdecznie,
poszukuje swojego pierwszego auta ktore bedzie mi glownie potrzebne na dojazdy do pracy - jazda po trasie, jakies 15km w jedna strone. Zalezy mi oczywiscie na tym zeby auto bylo jak najtansze w uzytkowaniu (spalanie oraz koszt napraw). Auta rozmiarow seicento czy cc raczej odpadaja, potrzebuje cos choc troche wiekszego.

Moj budzet to ok 5 tysiecy, ale jak znajdzie sie cos naprawde fajnego to te 8 tys jakos przeboleje.
Przewidywany roczny przebieg to do 8 tys km - z czego 70/80% bedzie w trasie.

Aktualnie mysle o lanosie lub nubirze z lpg - ale moze jest cos jeszcze godnego uwagi?

Z gory dzieki za pomoc,
pozdrawiam.
deenes
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: brak

05 Sty 2012, 13:38

Może Volkswagen Polo III albo Golf III chyba że chcesz jeszcze coś wiekszego to możesz poszukać Vento albo Passata B4
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

05 Sty 2012, 13:59

Do tej kwoty spotkasz zadbanego Lanosa z instalacją LPG,więc myślę,że warto. Zdecydowanie lepszy wybór niż Nubira- wyższe opłaty OC itd. Może Opel Astra z gazem? Do 8 tyś powinieneś na coś trafić.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

05 Sty 2012, 16:18

mazda 323 1.5 z LPG !!! spokojnie da rade :) i z rozrządem i pakietem startowym w 6-7 tyś spokojnie sie zamknie
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...