Witam wszystkich
Moja mamuśka w wieku pięćdziesięciu kilku lat zrobiła prawo jazdy
![Niegrzeczny :naughty:]()
.
W związku z tym poprosiła mnie o pomoc w wyborze swojego pierwszego auta. Tak naprawdę to ona jest mocno nagrzana na Peugeota 206, ja jej próbuje odradzać, aczkolwiek mam świadomość, że dużo nerwów i pracy kosztowało ją zrobienie tego prawka a ta 206-tka miała być niejako nagrodą za ten trud, dlatego trudno mi jej powiedzieć brutalnie, że to jednak nie jest dobry pomysł.
Dlatego właśnie proszę bardziej doświadczonych kolegów o pomoc.
Szukamy małego miejskiego autka (nie musi mieć 5 drzwi), które będzie służyło w zdecydowanie większości na dojazdy do pracy - jakieś 25 km dziennie.
Nasze wymagania z uwagi na cenę nie są zbyt wygórowane - najważniejsze, by autko było w miarę wygodne (mama ma problemy z kręgosłupem), tanie w eksploatacji i możliwie bezawaryjne.
Budżet jakim dysponujemy to 5 tys. zł.
Co w ogóle Wy sądzicie o 206?
Z góry dziękujemy za wszelkie podpowiedzi.
edit: po przejrzeniu internetów z łódzkiego i okolic proszę o opinie:
[link do oferty na Allegro wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł]