REKLAMA
Witam wszystkich,
chciałbym się doradzić w sprawie wyboru i zakupu auta. Będzie to mój pierwszy samochód. Prawo jazdy mam od niedawna,więc można powiedzieć, że jestem żółtodziobem
Kilka słów o tym czego szukam i do czego będzie mi potrzebne auto:
a.) mieszkam w Warszawie, ale za bardzo po mieście nie mam zamiaru jeździć - jedynie na jakieś większe zakupy raz na tydzień i jak coś będzie trzeba załatwić.
b.) raz na miesiąc będzie zapewne robiona trasa Warszawa - Płock - Warszawa
c.) lubię podróżować, więc chciałbym wykorzystywać auto na wypady po Polsce. Dobrze żeby była możliwość wrzucenia na dach rowerów
(ewentualnie bagażnik na hak)
d.) myślałem o aucie na gaz, ale nie jest to wymóg (choć przy częstych podróżach po Polsce, wydaje mi się, że byłby wskazany)
e.) na chwilę obecną myślałem o aucie pokroju Golf IV (5-drzwiowy). Ogólnie wolę auto 4/5 drzwiowe, ale nie sedan. Kombi na chwilę obecną wydaje mi się za dużym autem na sam początek. Docelowo za jakiś rok, dwa chciałbym zakupić Multivana pod kątem podróży, a to auto zostawić na taki codzienny użytek.
f.) na chwilę obecną chciałbym przeznaczyć na zakup ok. 6-7 tys. Stąd też pomysł na Golfa IV. Myślałem też o Focusie MK2, ale tu już budżet większy by się zdał...
Jakie auta, modele byście doradzili? Dodam, że ogólnie jestem zielony odnośnie kwestii technicznych i mechanicznych. Tak więc byłbym wdzięczny za wszelkie rady, sugestie itp.
Pozdrawiam.