Pierwsze auto do 6000

26 Maj 2016, 13:10

Dzien dobry,
Poszukuje mojego pierwszego autka, do 6 tys zl. Nastawiam sie na hatchbacki lub coupe, jednak w gre wchodzi rowniez sedan, kombi odpada definitywnie. Bede jezdzic glownie w miescie, lub niedalekie wypady poza, wyjazdy do 150 km srednio raz w miesiacu, pewnie w okresie wakacyjnym bedzie ich wiecej. Wiem ze nie powinienem szukac modelu, tylko konkretnego egzemnplaza, jednak bardzo podoba mi sie honda civic vi gen [ z kazdym typen nadwozia ] oraz honda prelude 95-01 , wiec na tym chcialbym sie skupic, chetny jestem rowniez na ibize, 323f, almere, golfa, audi3 a3 + licze na wasze propozycje, wiem ze ciekawym wyborem jest toyota corolla, jednak zupelnie mi sie nie podoba wiec niestety odpada ;) Jestem ze Szczecina więc preferowalbym auta z woj zach-pom, lub sasiadujacych wojewodztw. Jesli uwazacie jakies auto za godne przejechania wiecej. Oczywiscie ze zwzgledu na rodzaj uzytkowania wybieram benzyne, LPG zawsze mily dodatek ;)
Jesli chodzi o honde, wyczytalem ze najlepiej wybrac silnik v-tec, jednak do kazdej musialbym przejechac ponad polowe kraju,nie wiem czy ma to sens. tak czy inaczej podaje kilka propozycji ktore najbardziej mnie zainteresowaly.
civic
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
prelude
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ridozu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 12 2015
Auto: nie mam

26 Maj 2016, 13:39

[link do oferty na Allegro wygasł] - cała jakaś jasno/ciemna. Odpuść
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jest to za pewne zwykłe 1.4 90koni, vtec tylko w nazwie a nawet i V-TEC :D

Najpewniej wygląda ta:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ładnie wygląda,komis,fotele inne chyba od VTI lub od któregoś Suzuki Swift ale jak masz daleko to nie warto jechać tyle km aby obejrzeć.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

26 Maj 2016, 14:06

no wlasnie powybieralem najlepsze oferty ale nic z mojego rejonu, gdybym wiedzial ze cos jest warte to bylbym w stanie pojechac i zobaczyc

Co Sądzicie o tym? 2 komplety kół, dwuletni gaz, vtec [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Warto porywac się na Prelude w tym budżecie??
Ridozu
Nowicjusz

27 Maj 2016, 17:09

I jak, nikt nie pomoże? ;)
Ridozu
Nowicjusz

28 Maj 2016, 08:21

Z takim prześwitem to co najwyżej na autostradę się nadaje..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Maj 2016, 14:26

Zawsze można wsadzić zpowrotem seryjne zawieszenie. Samo auto wizualnie do poprawek ale bym obejrzał tylko cenę bym negocjował.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Zagato Roadster 2012
    BMW Zagato Roadster to eleganckie wcielenie BMW Zagato Coupé, Koncept jest niezwykle trójwymiarowy, szeroki i odznacza się masywnie wyprofilowanym przodem. Przednia sekcja została dynamicznie pochylona i osadzona ...
    Audi A3 Sportback g-tron
    Audi A3 Sportback g-tron to wielki krok marki na drodze ku zrównoważonej mobilności. Kompaktowy pięciodrzwiowy samochód, który zadebiutuje pod koniec 2013 roku, do napędu wykorzystuje Audi e-gaz, paliwo ...