Pierwsze auto do 8000 zł

29 Cze 2014, 15:26

Mój budżet oscyluje w granicach 7 - 8 tyś zł. Jeżeli znajdzie się coś naprawdę ciekawego myślę, że znajdzie się jeszcze jakieś około tysiąc złotych. Jestem z województwa Kujawsko - Pomorskiego więc ten rejon najbardziej mnie interesuje. Auto ma być do miasta (praca, szkoła) ale również raz na jakiś czas na wyjazdy 200 - 500 km. Auto ma być przede wszystkim ekonomiczne i tanie w utrzymaniu ale również w miarę możliwości komfortowe i wygodne. Na pewno musi jeździć na gaz. Mile widziana ale niekonieczna klimatyzacja. Rocznik również nie jest dla mnie bardzo istotny ale jak auto będzie z XXI wieku to byłoby miło. Jestem otwarty na każdą markę, model lub inne sugestie. Nie proponuję nic bo tak naprawdę nie mam za bardzo pojęcia co mogło by być dobrym wyborem chyba, że to będzie dla was wielki problem to coś wymóżdżę. Jak padną jakieś konkretne propozycje aut to wrzucę co można znaleźć w regionie i się pomyśli. Czekam na jakikolwiek odzew. Pozdrawiam :)
Albi9
Nowicjusz

Auto: Nie mam

29 Cze 2014, 16:12

Jak dasz radę w klasie średniej to kup.
Bmw E36.
Peugeot 406.
Mercedes W124 [W210 nie kupuj,słabe auto]
A z niższej klasy to
Ford Focus
Opel Corsa
Peugeot 206
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

29 Cze 2014, 16:13

Może warto postawić na Opla Vectre B w tej kwocie powinieneś znaleźć egzemplarz od razu z instalacją LPG no i z klimą. Pozdrawiam :)
gero242
Początkujący

Prawo jazdy: 09 04 1990
Auto: Audi A4

29 Cze 2014, 16:58

Dużo tego nie ma szczerze mówiąc ale znalazłem coś takiego:

[link do oferty na Olx wygasł]

Warte uwagi? :)
Albi9
Nowicjusz

30 Cze 2014, 05:58

206 po dzwonie z przodu.
Vectra ładna i dobry silnik pod lpg.
Ford z gazem to kiepski pomysł do tego słabe 1.4.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2014, 08:07

Nie polecaj Focusa w tym budzecie bo 8k to minimum.
Ja jestem za propozycja Vectry B 1.8/2.0 z LPG. Ode mnie Hyundai Elantra.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Następca Lexusa LFA całkiem możliwy
    Lexus LFA, supersamochód wyprodukowany jedynie w 500 egzemplarzach, na zawsze odmienił wizerunek japońskiej marki premium, przybliżając ją miłośnikom ostrej jazdy, a jego zdeklarowanym fanem jest nawet znany z cynicznego ...
    Peugeot 208 1,2 PureTech o mocy 110 KM
    Samochód ten wyposażony jest standardowo w silnik generujący 110 KM. Jest to jednostka benzynowa o pojemności 1,2 litra, umożliwia ona przyspieszenie od 0 do 100 km/h w czasie 10,7 sekundy, s średnie spalanie według ...

30 Cze 2014, 08:44

Też zwróciłem uwagę na to, że reflektory w 206 są nierówne. Co do Hyundai'a w regionie nie ma ich dużo a większość jak to Japońskie samochody już z widoczną rdzą. Czy automatyczna skrzynia biegów po za nieznacznym większym spalaniem wiąże się z jakimiś innymi kosztami? Jaka jest tego awaryjność i ewentualne koszty naprawy? Internet tu i ówdzie mówił mi, że Vectry B lubią się sypać. Ponoć są to drobne rzeczy przy czym koszty takich napraw są małe. Rozumiem, że większość zależy od samego egzemplarza i w jaki sposób dbał o niego poprzedni właściciel ale nie chciałbym co kwartał latać po serwisach. Myślę, że jakoś w tym tygodniu z racji bliskości wpadnę obejrzeć Vectre. :)
Albi9
Nowicjusz

30 Cze 2014, 09:45

Hyundai Elantra to korenski samochod nie japonski :yes:
Vectra B lubi pognic, jest to trwle auto ktore nie bedzie siedziec ciagle w serwisie i zdecydowanie moge je polecic.
Koniu
Forumowicz VIP

30 Cze 2014, 09:53

:oops: Pośpieszyłem się i teraz mam. Wszystko sprawdzam w internecie, próbuję dowiedzieć się wszystkiego co się da i tak człowiek wszystkiego nie ogarnie :oops:

Dzięki za odpowiedź co do Vectry. W tym tygodniu postaram się obejrzeć to auto i napisze co z tego wyszło. Na co zwrócić szczególnie uwagę co do tego Opla? :)
Albi9
Nowicjusz

30 Cze 2014, 09:56

Rdza-nadkola, progi, podloga. Najlepiej gdyby nie byla uderzona bo blacha w niej jest dobra tylko kiepskie jest zabezpieczenie.
Koniu
Forumowicz VIP

30 Cze 2014, 21:13

Kon146.
Focus przynajmniej nie poniżej rynkowej.
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2010

30 Cze 2014, 21:57

Ale 8k to min na dobrego Focusa :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

14 Lip 2014, 19:24

Po kilkunastu dniach lekka zmiana. Po obejrzeniu vectry jednak się na nią nie zdecyduję. Nie przemawia za mną automat plus zamontowany gaz. Właśnie to jest główną zmianą, wolę jednak ekonomicznego benzyniaka niż instalację gazową którą sam nie zamontowałem. Głęboko myślę nad Oplem Corsa. Z racji tego iż posiadam rodzinę w Poznaniu znalazłem coś takiego. Co myślicie?

Albi9
Nowicjusz

14 Lip 2014, 19:44

Corsa 1.0 nie ma nic wspólnego z ekonomiczną jazdą, bezawaryjnością, kulturą pracy i osiągami.
Koniu
Forumowicz VIP

14 Lip 2014, 20:10

Dokładnie,tylko nie 1.0.. ten z linku wogóle przód ma w innym odcieniu (drugie zdjęcie).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012