Pierwsze auto do 9-10tys

14 Cze 2014, 22:36

Szukam bardziej hatchback'a ew. sedan. Ale dzięki za propozycję. Myślę że chyba 2 tys zł będę musiał jednak nadszarpnąć budżetu ogólnie i tak ;)
wlodarq
Nowicjusz

Auto: szukam

14 Cze 2014, 22:37

To tylko przykład, pierwsze lepsze auto które znalazłem :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Cze 2014, 11:53

Słuchajcie - dziękuję za wszelkie udzielone rady ale...

Pula na szukanie auta zwiększyła mi się do 14tys :D Czy teraz mogę spokojnie czegoś szukać konkretnego? Dalej może szukać tego Pug'a 307 z młodszym wiekiem i 2.0HDi czy może kusić się na Seat'a Leon'a ewentualnie Toledo z 1.9TDi ?
wlodarq
Nowicjusz

16 Cze 2014, 14:31

Peugeot będzie w lepszym stanie a awaryjność podobna, ceny części na + dla francuza.
Koniu
Forumowicz VIP

16 Cze 2014, 21:07

Obejrzałem dzisiaj Leona za 14tys zł jeszcze do opłat... Z wierzchu: odstające listwy, progi robione. Zajrzałem do środka, bagażnik i pod wykładzinkę - ktoś nawet nie zdążył dobrze zrobić tyłu. Szpachli na aucie tyle że kobieta przez całe życie na twarz tyle nie nałoży. Odpalam - niby spoko, nic nie stuka obroty nie falują. Od razu włączył się wentylator na chłodnicy. Klimatyzacja włączona i zaczęły się jakieś dziwne dźwięki. Pytam sprzedającego co wie o historii tego auta - wyrafinowe "Nie wiem, sprowadziłem i sprzedaję taki jaki jest" "Pali 5L/100km..." No fajnie - tyle to i ja wiem...
Coś mi się zdaje że to będzie dłuuugie szukanie :( Ciekawe czy starczy mi czasu. Jutro cały dzień w pracy ale w środę idę/jadę na kolejne oględziny i czwartek tak samo. Zdam relację :)

No i tak nawiasem :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ode mnie z miasta więc wybiorę się i zobaczę co to za okaz.
wlodarq
Nowicjusz

16 Cze 2014, 21:31

Walony w przód, za tani i z pół roku już stoi.
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA
    Jeden z najlepszych supersamochodów w historii, z wyjątkowym silnikiem V10, którego brzmienie zachwyciło cały świat - Lexus LFA aż prosił się o odmianę cabrio albo chociaż targa. I faktycznie inżynierowie japońskiej ...

16 Cze 2014, 21:48

Co to znaczy że jest zarejestrowany jako ciężarowy? Nie powinien mieć kratki z tyłu?
[link do oferty na Allegro wygasł]

Co powiesz też o tym? 1.4 nie będzie zbyt mułowaty? Instalacja gazowa BRC przydałaby się tylko na trasę chyba.

No i jeszcze :

Czemu pchali drewnopodobne wstawki w środku w takim aucie... Moim zdaniem bardzo ale to bardzo obrzydza. Wolałbym imitację szczotkowanego aluminium bądź tylko aluminium... ;/

Co do Leon'a...

Tutaj właściciel od 7lat w kraju.

Dzwoniłem, powiedział mi na wstępie że przód był robiony - maska, zderzak i nadkole wymieniane. Ktoś mu lekko (podobno) wjechał w przód i była naprawa bezgotówkowa z ubezpieczenia sprawcy. Niby ma zdjęcia jak to wyglądało po kolizji.
wlodarq
Nowicjusz