Pierwsze auto do maksymalnie 3,5 tys (Prośba o ocenę i propozycję)

06 Lut 2016, 13:56

Bierz civica i nie wybrzydzaj, takie egzemplarze zbyt często się nie trafiają :ok:
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

06 Lut 2016, 14:56

Dużo jeździć nie będę, zdecydowana większość to jazda po mieście, bardzo rzadko jakaś dłuższa trasa. Szczerze mówiąc to jest mi to obojętne czy będzie to diesel czy benzyna, nie zwracam na to szczególnej uwagi, poprostu wkleiłem to co znalazłem, akurat tak wyszło, że większość to diesle. Jeżeli już miałbym wybierać to preferowałbym jakiegoś benzyniaka od 1.0 do 1.4, a najlepiej to coś w gazie ale wiadomo, że ciężko znaleźć i wybrzydzać kupując samochód z takim budżetem.
A coś nie tak jest z takim dieslem jak np. w tych clio. czyt. 1.5dci do niedalekich dystansów w mieście?
drs
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Lut 2016, 15:04

Diesel nie nadaje się do miasta a dlaczego? Po raz kolejny powtórzę,nie będzie on wcale ekonomiczny (nie zdziw się jak spali tyle co benzyna) i osprzęt szybciej się zużyje niż powinien no chyba że poszukasz zwykłego prostego diesla bez turbiny,dwumasy itp. ale wtedy zapomnij o osiągach a kultura pracy też pozostawia trochę do życzenia.

Skąd dokładnie jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Lut 2016, 16:54

Bierz civica i nie wybrzydzaj, takie egzemplarze zbyt często się nie trafiają

Tak zrobię, jeżeli nic ciekawego nie znajdę w ciągu tych kilku dni. Jak narazie to nic się nie zmieniło i Civic zostaje na 1 miejscu.

Skąd dokładnie jesteś?

Szczecin
drs
Nowicjusz

06 Lut 2016, 17:30

Tak zadbanego jak ta honda raczej nie kupisz auta chyba, że to:
[link do oferty na Olx wygasł]
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

06 Lut 2016, 18:50

Tico odpada, bałbym się trochę jeździć taką puszką.
Toledo w porządku, ale niestety za daleko
Polo również w porządku, ale szczerze mówiąc jak miałbym wybierać to wolał bym Civica
Golf ładny ale kombi też odpada :/

Podrzucam jeszcze trochę świeżych ogłoszeń, jak myślicie jest coś wartego uwagi?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
drs
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobusy piętrowe
    Dwa pokłady w autobusie oznaczają większą pojemność pasażerską, co przekłada się na większy zysk przewoźnika. Autobusy piętrowe mogą swobodnie manewrować w ciasnych uliczkach miast, gdzie wjazd zabierającym niewiele więcej ...
    Honda NSX hybrid - 2,6 sek., 581 KM
    Legendarny, najszybszy model Hondy w wielkim stylu powrócił po ponad 10 latach przerwy, debiutując w 2015 roku na Salonie Samochodowym w Genewie. Napędza go hybryda, będąca połączeniem turbodoładowanego silnika 3.5 ...

07 Lut 2016, 12:29

Civic jeszcze za śmieszne pieniądze to wstyd nie wziąć..

Odnośnie linków:
1.wygląda ok,możesz obejrzeć.
2.za te pieniądze to raczej nic dobrego,obstawiam że nie ma progów..
3.na 90% zajechana przez młodzika..
4.za tanio,ktoś ostatnio pisał że oglądał kilka Civiców VI za 3-3500zł i nic ciekawego.
5.206 tylko z pewnego żródła bo to auto ma różne kaprysy.
6.z przodem coś było ale możesz obejrzeć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

07 Lut 2016, 12:38

Jakbyś nie brał civica to daj znać, wezmę tylko po to żeby wystawić go drożej :D
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2007

09 Lut 2016, 21:23

Witam panowie ponownie, więc tak - powyższe auta sobie odpuściłem, nie sprawdzałem żadnego z nich. Jutro wraca kolega od Civica 5, więc myślę, że w czwartek będę mógł już go spokojnie nabyć.

Jednakże dzisiaj w mojej okolicy znalazłem dwie według mnie ciekawe oferty i chciałbym poznać wasze zdanie na temat 2 aut z linków niżej:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jutro mógłbym się umówić ze sprzedającymi i obejrzeć te samochody, może powiedzielibyście coś o nich :)?

Chętnie bym się dowiedział również, w razie gdybym jutro oglądał te auta, na co zwracać szczególną uwagę

Pozdrawiam
drs
Nowicjusz

09 Lut 2016, 21:27

Puma na 90% padło i to nie jest męskie auto :roll:
Megane ładne ale handlarz i opis ohh ahh.. raczej dałbym sobie spokój..
Barol
Awatar użytkownika

09 Lut 2016, 21:46

Ta meganka bardzo mi przypadła do gustu, nawet klime ma tylko najgorsze właśnie to, że od handlarza...
Puma fakt dość specyficzny wygląd, ale osobiście nie przeszkadza mi, na pewno się wyróżnia ale aż taka zła to chyba nie jest. :mrgreen: Po czym wnioskujesz, że na 90% padło, zbyt niska cena czy coś dojrzałeś na fotkach?

W sumie to mógłbym się z nimi przejechać na stacje diagnostyczną, byłbym pewien co i jak
drs
Nowicjusz

09 Lut 2016, 22:04

Z całym szacunkiem, ale takimi autami nie jeździ się na stację :roll: oczekujesz że co Ci powiedzą? "Jest super, auto bez wkładu, bierz bo taka okazja prędko się nie trafi"?
Prędzej to będzie wyglądać tak, że pojedziesz na stację, typ powie Ci że wszystko jest do d.py, zewsząd cieknie i generalnie auto brzydkie, nie kupisz go i wywalisz bez sensu 100zł. I tak -naście razy, aż 3k wydasz na sprawdzanie starych lumpów na stacji zamiast kupić sobie auto...
Moja rada jest taka
Pojedź z kimś obeznanym byle nie z Januszem, który za tą kase bd oczekiwać bóg wie jakiej "pierełki". Jeśli auto pozytywnie przejdzie pobieżne oględziny tzn nie bd mieć za wiele rdzy (w autach w tej cenie zawsze coś się znajdzie), silnik odpali w miarę od razu i będzie w miarę ok pracować, opony będą na chociaż sezon jedź na jazdę. Jeśli auto będzie trzymać się drogi jako obszaru do jazdy nie nawierzchni, skręcać, hamować, na dziurach nic nie odpadnie to bierz. Daruj sobie te SKP bo na serio nic nie kupisz.
Pewnych rzeczy lepiej nie wiedzieć :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

09 Lut 2016, 22:05

Chłopie nie kombinuj tylko bierz Civica :roll:
Puma ze zrobionym zawieszeniem i długimi opłatami za śmieszne pieniądze? To śmierdzi na kilometr.. jeszcze widać że od jakiegoś łebka..
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

10 Lut 2016, 09:38

No własnie porobione auto i prawie roczne OC i ktoś chcę tylko 2900zł?
Barol
Awatar użytkownika