Pierwsze auto do max 10 tys - prośba o pomoc

27 Kwi 2010, 21:30

Wiesz co moim zdaniem to tylko wina światła,raczej maska ma ten sam odcień co reszta auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Kwi 2010, 21:42

Dobrze by było, bo jak na warunki mojego województwa to stosunek ceny do rocznika i wyposażenia, przy uwzględnieniu jajkiejś negocjacji jest naprawdę interesująca
smycel
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

28 Kwi 2010, 15:03

Ja mogę polecic Fiata Punto II mam od 2lat i przejechane ponad 140 tyś albo mam szczecie albo te auto jest bez awaryjne, nigdy mnie nie zawiodło. Za 10 tyś na forum fiata kupisz od fanatyków tego autka naprawde dobra Kropke z niezłym wyposażniem. Ja mam 1.2 16V 80KM pali ok. 5-6 litrów no i rocznik bedziesz miał powyżej 2000 :wink:
grzegorc
Nowicjusz

Miejscowość: Sz-n

28 Kwi 2010, 15:46

Honda za 9100 jest już nieaktualna - poszła szybko :???:

[ Dodano: Czw Kwi 29, 2010 14:57 ]
A co powiecie na takie ogłoszenie:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

wiem, że te zdjecia mało wyraźne, ale rozmawaiłem ze sprzedawcą i ma mi jeszcze podesłać zdjęcia wnętrza.
Powiedział też, ze jest pęknięty tylny zderzak (po parkingu) no i że rdza w nadkola wchodzi (co akurat w tych Civicach jest częste) - prosiłem, żeby zdjęcia tego tez mi podesłał.
Mówił, ze jest trzecim właścicielem - odkupił od brata, a ten od jakiegoś starszego dziadka, który kupił ja w salonie.
W sumie to zastanawiam się nad ceną - facet stwierdził, że potrzebuje gotówki i dlatego taka a nie inna i prawie od razu zgodził się na 6 tysięcy.
Aha, i zgodził się na wizytę w serwisie - chciałem najpierw umówić się na oglądanie na ten weekend, ale pewenie wszystkie serwisy będą zamknięte, więc pomyślałem o wtorku.

Jesteście w stanie jakos to wszystko sensowenie ocenić?

[ Dodano: Sob Maj 01, 2010 15:26 ]
No i kolejna oferta sobie przeszła koło nosa :sad:

Dalej więc szukam
Co powiecie na taką Corollę:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

licznik chyba nie cofany.
Gaz sprzed dwóch lat, to chyba już jakieś w miarę nowe rozwiązania - podobno już tak nie wpływa na osiągi.
Tylko, że słyszałem, że wpływa to na żywotność silnika - to prawda?

[ Dodano: Sob Maj 01, 2010 15:56 ]
Jako, że cały czas przeglądam, to jeszczed taką Corsę wrzucę
[link do oferty na Allegro wygasł]

Cena dosyć kusząca, trochę niepokoi ta rdza, ale przynajmniej podał to od razu, więc nie ściemnia w tym temacie
Silnik chyba dosyć mocny, ajk do takiego niewielkiego autka
smycel
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999