Pierwsze auto do ok. 8000zł

09 Mar 2014, 10:31

Hartel może Ibiza 1.9TDI i schipować ją póżniej tylko niewiem czy diesel sie będzie u Ciebie opłacał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Mar 2014, 11:22

Hartel napisał(a):A te co tymi Celinami V?

Celina V jest bardzo fajna tylko że słabsza wersja 1,6 która troszku zamula...
Znowu mocniejsze 2,0 trzeba już mocno ogladać bo zazwyczaj maja ostro dane w palnik.

Mimo wszystko zastanów się nad celiną6. Jeżeli nie szukasz szybkości to 1,8 będzie ok, jedzie normalnie, pali mało a do tego jak trafisz wtopke to można za grosze kupić cały silnik i nie bawić się w naprawy.

Hartel napisał(a):Napęd na tył jest chyba bardziej wymagający, jeżeli chodzi o umiejętności kierowcy, szczególnie w przypadku niedoświadczonego.

Jest bardziej wymagający szczególnie w autach w kategorii "eksponaty muzealne" dodać też trzeba że przy słabym silniku napęd RWD potrzebny jest jak plaster na dup.e...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

09 Mar 2014, 14:17

kirin88 napisał(a):A co Ty, panienka czy pederasta? Napęd na tył w rękach myślącego kierowcy to sama radość z jazdy... :mrgreen:

Przeczytaj, co napisałem wcześniej.
kirin88 napisał(a):A skąd wiesz? Ile bmw już w życiu kupowałeś? Pozostaje zakup lanosa :ok:

Póki co żadnego, ale takie coś daje do myślenia - chyba nie zaprzeczysz?
kirin88 napisał(a):Szukasz starego taniego samochodu z mocnym silnikiem, który nie był katowany... :mrgreen: :ok:
Moim zdaniem pozostaje Ci zakup jakiejś skody fabi, matiza od emeryta albo wcześniej wspomnianego lanosa:ok:

Podobają mi się starsze, dość mocne konstrukcje, ale rozsądek podpowiada, aby szukać czegoś nowszego i niekoniecznie wielbionego wśród miłośników palenia gumy i jazdy bokiem.

kon146 napisał(a):A jakaś Mazda MX-3 lub 323F? Szkoda ze napęd na tył odpada bo Ford Sierra to fajna propozycja.

Na Mazdy popatrzę.
Napędu na tył definitywnie nie odrzucam, ale przedstawiłem wcześniej swoje obawy z nim związane.

Barol napisał(a):Hartel może Ibiza 1.9TDI i schipować ją póżniej tylko niewiem czy diesel sie będzie u Ciebie opłacał.

Ibiza jak najbardziej mi odpowiada, ale jak już z silnikiem benzynowym.
szybki napisał(a):Celina V jest bardzo fajna tylko że słabsza wersja 1,6 która troszku zamula...
Znowu mocniejsze 2,0 trzeba już mocno ogladać bo zazwyczaj maja ostro dane w palnik

Mimo wszystko zastanów się nad celiną6. Jeżeli nie szukasz szybkości to 1,8 będzie ok, jedzie normalnie, pali mało a do tego jak trafisz wtopke to można za grosze kupić cały silnik i nie bawić się w naprawy.

Popatrzę na obie wersje, choć muszę przyznać, że Celica V wygląda świetnie. Popytam też wśród znajomych o mechanika, bo na oględziny chciałbym zabrać kogoś, kto ogarnia temat.
Hartel
Nowicjusz

Auto: nie mam

10 Mar 2014, 19:17

Znalazłem trochę teoretycznie ciekawych ogłoszeń, ale auta są najróżniejsze, bo chcąc znaleźć coś konkretnego w tej kwocie musiałbym chyba poświęcić rok czasu.

[link do Tablica wygasł] (niedaleko mnie)
[link do Tablica wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] (wygląda na ładnie odpicowaną do sprzedaży)
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł] (daleko, ale prezentuje się wyśmienicie)
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł] (wrzucam, bo fajnej E11 nie znalazłem)
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł] (chyba trochę słaby silnik)
[link do Tablica wygasł] (nie będzie problemów z ogniskami korozji?)
[link do Tablica wygasł]
Hartel
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Premiera modelu 3008DKR MAXI
    Peugeot Sport, zespół mający na swoim koncie dwa niedawne zwycięstwa w edycjach 2016 i 2017 legendarnego Rajdu Dakar (edycja tegoroczna odbyła się w styczniu w Ameryce Południowej), przedstawia samochód, który ...