Pierwsze auto, dwie oferty

27 Cze 2018, 12:31

Witam wszystkich.
Pierwsze auto - ma być tanie i niezawodne, na krótkie dystanse, maksymalnie do 5 tysięcy zł. Od kilku dni wertuje internet w poszukiwaniu informacji "co i jak". Wymyśliłem, że najlepszym rozwiązaniem byłby dla mnie Nissan Micra K11, choć nie jest to auto często występujące w ofertach, więc ewentualnie mogłoby być coś zbliżonego, jak tutaj: [link do oferty na Olx wygasł]
Na pierwszy rzut oka wszystko w jak najlepszym porządku, a nawet lepiej, w dodatku jest to bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania. Z drugiej strony jest to samochód trochę mocniejszy, nie wiem, czy nie za narowny, jak na zerowe doświadczenie i małe potrzeby.
Co sądzą fachowcy? ;)
Pozdrawiam.
Orrik
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 12 2016
Auto: NIssan
Silnik: 1.0 54 KM.
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przesiadka na opony zimowe i reguła 7 stopni Celsjusza
    Każda opona zimowa i opona letnia, jak sama nazwa wskazuje, stworzona została do odpowiedniego sezonu i bezpośrednio z tym związanych warunków drogowych. Przyjęto, że granicą, w której sezonowe opony zimowe ...
    BMW 1 Coupe oraz BMW 1 Convertible Limited Edition Lifestyle
    Nowy pakiet wyposażeniowy Limited Edition Lifestyle świeci jeszcze jaśniejszym światłem dzięki walorom estetycznym BMW 1 Coupe i BMW 1 Convertible. Wchodzące w skład pakietu ekskluzywne dodatki wysokiej jakości zostały szczególnie ...