Pierwsze auto Fiat Brava???

26 Maj 2013, 15:02

Witam wszystkich.

Po długich przemyśleniach powrócił do mnie pomysł zakupu auta.
Jako że to pierwszy egzemplarz w moim życiu nie chce wydać na nie majątku
granica to ok 4500.

Coraz poważniej myślę o Fiacie Brava 1,6 16 V w gazie ,czy mógłby się ktoś wypowiedzieć o awaryjności ,kosztach eksploatacji itp ?
Warto zakupić ten model?

Z góry dziekuje
skyrim88
Obserwowany

Auto: nie mam

26 Maj 2013, 15:11

1.6 ma to do siebie że ma wmiare przyzwoite osiągi ale za to lubi sobie łyknąć (9-11l pb po mieście to norma). Części tanie i łatwo dostępne jak to w Fiacie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Maj 2013, 15:20

słyszałem opinie ze 1,4 co prawda ekonomicznijeszy ale za to dosc awaryjny .

10l gazu jak dla mnie do zaakceptowania pytanie tylko jak te silniki tolerują gaz.
skyrim88
Obserwowany

Auto: nie mam

26 Maj 2013, 15:32

Tak 1.4 to awaryjna jednostka,ma problemy ze smarowaniem wałka rozrządu. Ogólnie silniki Fiata dobrze współpracują z lpg.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Lexus LC Convertible - czyli model ze zdejmowanym dachem
    Coraz więcej wskazuje na to, że Lexus LC ze zdejmowanym dachem faktycznie wyjedzie na drogi. Dobre wieści w tej sprawie płyną do nas z Australii. Spodziewany debiutu Lexusa LC Convertible rozbudził również plotki na ...