Pierwsze auto Ford

08 Lis 2015, 18:37

Witam, szukam dla siebie 1 auta no i znalazłem nawet w sumie fajny egzemplarz. [link do oferty na Olx wygasł]

Jest to Ford Mondeo oczywiście gaz będzie założony. Byłem dzisiaj z tatą obejrzeliśmy go w miare dokładnie, w środku zadbany, przód i boki nie bite bagażnik też niby ok, drzwi elegancko się domykają, papiery sprawdzaliśmy w 2010r wpisane 97 tys przebiegu o ile dobrze pamietam tak tata patrzył no i przypuszczamy ze te 113 tys to na bank nie prawda (choć zapewniają) to ze 200 ma, ale to nie problem raczej. No i tata ma jutro jechać się tym przejechać, tzn no tak do 180 napewno go bujnie żeby wszystko ewentualnie na jaw wyszło. No i on już miał mondeo , dwa focusy, teraz ma trzeciego w kombi focusa ogólnie zna sie auta długo jeżdzone z Austrii tylko ze mi diesla nie trzeba w Polsce no i myślę ze jak tata sie przejedzie to będzie wszystko wiedział, jak odpalaliśmy silnik elegancko chodzi. No i jeszcze jedna rzecz którą zauważył tata, przy włączeniu zapłonu kontrolka od poduszek nie gaśnie razem ze wszystkimi tylko po około 2-4 s, i sprawdziłem w naszym i ta kontrolka gaśnie razem ze wszystkimi, tata mówi że to albo poduszka została wystrzelona albo sprzedana. Co sądzicie o takim aucie? Bezpieczeństwo ? jak cena ? Chcialbym poznać wasze opinie. Chciałem kupić Volvo s40 tydzien temu był gorący towar do wzięcia i sie spóźniłem. Interesują mnie auta na terenie woj.Lubelskiego. Pozdrawiam

Edit: DOam ż emój budżet to ok 10-11tys + założenie do niego gazu oddzielnie
boyka2727
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 09 2015
Auto: Nie mam

08 Lis 2015, 19:48

Jeśli chcesz montować lpg to Forda sobie odpuść napewno.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Lis 2015, 19:50

Bez przesady. Stare stereotypy... zainwestuj w dobra LPG i tyle.
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

08 Lis 2015, 20:15

Nie do końca stare :wink: wypalone gniazda zaworów to norma.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Lis 2015, 20:46

Kilka lat wstecz tata miał Mondeo z 1.8 115 km + sekwencja i wszystko śmigało cacy :)

Ktoś coś poleca na terenie lubelskim ?
boyka2727
Nowicjusz

08 Lis 2015, 21:14

Sporo handlarzy ale zerknij:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Active Tourer 2012
    Koncepcyjne BMW Concept Active Tourer o harmonijnych proporcjach wyróżnia się sportową elegancją, potwierdzając jednocześnie, że kompaktowe rozmiary, funkcjonalność oraz wszechstronność mogą iść w parze z dynamiczną ...

09 Lis 2015, 17:42

Toyota ta odpada... do skody nie jestem przekonany i nigdy nie kupie, peugeot drogi w utrzymaniu troche. Sam będe auto utrzymywał. Mam 18 lat, wiadomo, ze najważniejszy stan techniczny, ale wizualny dla mnie też się liczy jkako dla młodego chłopaka
boyka2727
Nowicjusz

09 Lis 2015, 17:47

Od kiedy niby Pug jest drogi w utrzymaniu? Bo chyba mądrzejszy od nas jesteś...
Ford + gaz nie a teoretyków takich jak kalik nie słuchaj. Radzę się gazowników porządnych zapytać.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Lis 2015, 17:50

Nie znajdziesz w żadnym VAGU tak dynamicznego silnika jak siedzi w tojocie 1.6, chyba,że jakieś lupo czy polo to wtedy z 1.6 daje radę.
Kieł
Stały forumowicz

09 Lis 2015, 21:10

No własnie od kiedy Peugeot ma drogie części? Skoda nie bo? Widać że masz 18lat bo już sporo takich ludzi widziałem a co ja to sobie nie kupie,wypasik cacy a jak kupili to szroty że głowa mała..
Barol
Awatar użytkownika

11 Lis 2015, 21:37

Nie nie jestem mądrzejszy, nigdzie tak nie napisałem :) Miałem namyśli, że ta Corolla nieee chocby dlatego, że mi się nie podoba. Chciałbym autko, żeby chociaż 2 lata pojezdzić nim...Jeszcze myślałem o Avensis I, a co silnika to macie racje, szczerze to potrzebuję auta ,które będzie w miare ładne na zewnątrz, bardziej liczy się wyposażenie no i stan techniczny, ale wiecie jak to jest w moim wieku chce mieć się fajne auto tez z wyglądu, mi w dużej mierze nie zalezy na tym ale jednak...:) Chce się po prostu czuć fajnie w swoim aucie. A co do mocy to chociaż te 90km minimum, żeby za szybko mi sie nie znudził, ale szukam benzyniaka to może i więcej, na taką Xsare 164 konną nie wiem co by moja osoba finansująca auto na to powiedziała.... :D Troche dużo chyba
boyka2727
Nowicjusz

11 Lis 2015, 21:44

Pug 406? Nadal wygląda bardzo świeżo :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Lis 2015, 21:56

Poszukam jakiegoś egzemplarza....

A mam pytanie co to Hyundaia Coupe III , ponoć gaz spoko działa u nich ? Wiesz coś na ten temat ?
boyka2727
Nowicjusz

12 Lis 2015, 06:53

Zapomnij.. nie ten budżet. Sporo jest anglików albo aut po przejściach.
Barol
Awatar użytkownika

15 Lis 2015, 09:51

Pomyłka :/ chodziło mi Coupe II generacji, a napisałem III której nawet nie ma :D Jak przejrzałem kilka stron to coś w roczniku 2001-2005 w moim budżecie znalazłby
boyka2727
Nowicjusz