REKLAMA
W niedalekiej przyszłości mam zamiar kupić swoje pierwsze auto (w przybliżeniu na luty/marzec).
Mówiąc wstępnie, motoryzacja to mój słaby punkt. Jakoś nigdy mnie do niej nie ciągnęło i słabo się na niej znam więc chcę się zwrócić o pomoc do Was
Czego oczekuję od pierwszego auta? Cena: 10-15 (max 17) tyś. zł. Wiem, że zależne jest to od ofert i sprzedających ale cena od 10 do 12 tyś. bardzo by mi się podobała (jeżeli auto byłoby warte tej ceny).
Co auto powinno posiadać?: El. lusterka, radio, klimatyzacje, halogeny (nie obowiązkowo) i inne standardowe wyposażenie.
Design (wygląd): ponieważ jestem młody (19lat) podobają mi się auta sportowe, od dzieciaka jestem zakochany w Audi TT ale każdy odradza mi jego zakup. Mitsubishi Eclipse również ma bardzo ładny design jednak Audi TT to taka główna przymiarka. Z innych podobających się są Reno Megane Cabrio -
- Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
oraz ogólnie mówiąc auta małe (rozmiar Reno Clio/Peugeot 307) ale oczywiście sportowe (przykładowy Mercedes, niestety nie znam modelu -
- Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Miejsca: 2/4 - szczerze mówiąc tutaj wielkiego znaczenia nie ma. Skłaniałbym się do 4 ale 2 osobowe również nie będzie przeszkadzało.
Drzwi: 3/5 - również bez znaczenia chociaż 3 drzwiowe mają bardziej sportowy wygląd i również taki bym wolał.
Silnik: tutaj dziura. Nie mam pojęcia, chciałbym by miał dobre przyśpieszenie, dał rade jechać 160km/h bez większego problemu. Miał tego kopa.
Diesel/Benzyna - bez znaczenia.
Wiem, że informacji mało, śmieszne preferencje i zastrzeżenia ale niestety nie potrafię inaczej opisać swoich chęci przez brak pojęcia o motoryzacji.
W razie pytań proszę kierować je pod tematem.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
WaFen.