REKLAMA
Witam. Mam 20 lat, prawko od ponad roku, jak narazie pożyczałem auto od ojca a dokładnie Grande Punto i zrobiłem nim dość sporo km. Chce kupić w końcu swoje auto aby nie być uzależniony od innych.
Mam do wydania 5 000, i kilka aut na oku. Między innymi Ibize II, Golfa III, Corsa, Civic, Astra I, Vectra B.
Najchętniej kupiłbym auto w sedanie, kwestia mojego gustu, podobają mi się takie wizualnie, ale hatchback'a nie wykluczam. Auto nie musi być wypchane elektroniką, chciałbym aby miało wspomaganie, centralny zamek i ABS z takich podstawowych spraw, które umilają w jakiś sposób użytkowanie, bo pewnie na klime za tyle pieniędzy nie ma co liczyć. Preferuje duże samochody i powiedziałem sobie, że ok Corsa fajna, bo ekonomiczna, podobno tanie części ale kupiłbym ją jakby nie znalazłoby się czegoś innego, chociaż coraz bardziej jestem na tak. Auto będzie mi służyło żeby raz na jakiś czas podjechać do pracy około 10 km w jedną stronę i około 2-3 razy do dziewczyny, gdzie w jedną stronę mam 50 km, więc jeśli mało by palił też by było dobrze. Zależy mi także na 4/5 drzwiowym aucie. Czy musi być bezawaryjny, chciałbym i żeby części nie były też jakieś mega drogie.
Może jesteście w stanie mi pomóc, doradzić, co do kupna samochodu, jakiego najlepiej szukać, nie musi być z tych co podałem, może znacie jakiś model, który mógłby mi się spodobać?
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje.