Pierwsze auto, Old school

09 Gru 2018, 14:31

Witam, niedługo będę miał możliwość spełnić swoje marzenie.
Chciałbym kupić jako swój pierwszy - jakiś amerykański, old schoolowy samochód.
Na początku rozważałem Forda mustanga z 2007-2009 roku, lecz osoby które znają się na samochodach odradzają mi tego pomysłu.
Najbardziej interesuje mnie coś w stylu cadillac eldorado z 1976-1985 roku.
Również brałem pod uwage dodge challenger ale w tym przypadku cena jest już troszkę wyższa.
Chciałbym zmieścić się do 40-50tyś. najlepiej bliżej dolnej granicy.
I tu moje pytanie, co sądzicie o samochodach które wymieniłem, no i może z własnego doświadczenia ktoś poleca coś w tym stylu.
Dodam że auto miałoby służyć mi na codzień
barteekkkkk
Obserwowany

09 Gru 2018, 17:48

Na co dzień czymś takim? Bez sensu, ale gratuluję grubości portfela (bo pewnie zdajesz sobie sprawę, ile pali takie amerykańskie v8)... ew dobrego trollingu :ok:

A tak zagłębiając się w temat - jeśli to Twoje pierwsze auto (zakładam, że jesteś bardzo młody), to kup sobie jakiegoś taniego populusa, aby nauczyć się jeździć, a przede wszystkim - eksploatować auto. Posiadanie samochodu to nie tylko utopijna wizja jedności z piękną maszyną, bezcelowym jeżdżeniem nocą i trollowaniem innych kierowców czy też drogówki, ale przede wszystkim pieniążki - coś trzeba czasami wymienić, naprawić, poprawić, no i też zapłacić OC, o czym nie ma mowy w Mistrzu kierownicy czy innym Bullicie

Inna sprawa, że takich aut szkoda na daily i jest to zwyczajnie niepraktyczne. Wartość auta spada, a parkingi w PL to nie miejsca postojowe pod Wall Martem w Dallas..
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Gru 2018, 18:16

Tak jak przedmówca wspomniał daj sobie spokój z czymś takim na co dzień..
Mając tyle wolnej gotówki wolałbym kupić coś starszego i go w miarę możliwości odnawiać np Golf I a na co dzień do doskonalenia jazdy choćby jakąś Corse..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    PODSUMOWANIE i SPIS MODELI - Koszty utrzymania
    Na tej stronie znajdziesz spis ponad 350 modeli samochodów w około 90 zestawieniach. Abarth: Grande Punto 1,4 T-Jet Alfa Romeo: 147 2,0 TS 147 3,2 GTA 156 1,9 JTD 159 1,8 159 1,9 JTDm 166 3,0 Audi: A2 1,6 FSI A3 8L ...