Witam, wiem, że na tym forum jest już trochę takich tematów, ale mój przypadek jest trochę inny. Jeszcze nie mam prawa jazdy, ale już niedługo zacznę robić, aktualnie mam 17lat i zaczynam się rozglądać za pierwszym samochodem. Auto będzie zarejestrowane na mojego ojca, ja byłbym współwłaścicielem, a to z tego względu, że tata ma wszystkie zniżki. Samochód miałby być na dojazdy do szkoły, jakieś bliższe wypady ze znajomymi itd. w razie dłuższych podróży brałbym od ojca Bmw. Myślę nad audi 80 b4 2.0 90km w gazie lub 1,9 tdi 90km, ale ten drugi silnik dość trudno dostać w moim przedziale cenowym (max 3500) i jest to trochę ryzykowne. Na początku myślałem nad jakąś Corsą b, albo Clio, ale po dłuższym namyśle doszedłem do wniosku, że potrzebuję czegoś większego (właśnie pokroju audi 80) proszę was o podpowiedz może Vectra b 1,8 lub 2.0 (to by już jeździło dosyć przyzwoicie, ale jak ze spalaniem?), albo passat? Nie ma to być demon prędkości ale chciałbym aby w 12-13 s do setki się zmieścił no i najbardziej martwi mnie spalanie. Pojemność nie jest ważna, byle nie palił tyle ile wleje
![Wink ;)]()
Szaleć nie mam zamiaru, ale jakiś zapas mocy do wyprzedzania itp. by się przydał. Pozdrawiam