Ścierka jest wagi E30 jak nie lżejsza. Szczerze - jeśli to Twoje pierwsze RWD to radził bym Ci kupić ładną XR4I z 2.0 dohc (125 KM) za jakieś 3,5 tysiąca i zmienić skrzynie na tą ze zwykłego 2.0 żeby zrobić napęd na tył. Masz wtedy lepszy zawias (dwa stabilizatory z tyłu, troche inną geometrię kół itp.), szpere 25% która jest idealnym kompromisem między jazdą na co dzień a latanie bokiem, z tego co pamiętam to masz też tarcze na wszystkich kołach. Super samochód, ścierka dohc naprawdę daje rade, zwłaszcza jak ma szpere. Można nią polatać z 60 km/h na suchym asfalcie, a to na początek w mieście wystarczy. Spalanie to jakieś 8 litrów benzyny w mieście. I jest baaardzo wygodna, uwierz mi wbrew pozorom bardzo dobry samochód i naprawdę wart uwagi. A jeśli chodzi o rdzę to oczywiście prawda ale też dosyć mocno podkolorowana. Nie każda się sypię od rdzy. Widziałem 200 razy więcej civic'ów i e36 w gorszym stanie (ruuuudeeeee) od Ścierek które generalnie często oglądam. Jeśli chodzi o e30... Super samochód, tylko raczej musiałbyś spawać dyfer, trudno będzie znaleźć np. oryginalną szpere 25% z is. Ja osobiście kocham E30. Ale powiem Ci szczerze - jak to Twoje pierwsze RWD to nie szukaj takiego full rasowego auta, sierra też już łapie na wartości, już się odbija. E30 to taka taczka trochę, ale jest ich mało i większość jest zaciachana przez co jak już wcześniej napisał kolega ich cena idzie tylko w górę i za dobry egzemplarz trzeba się trochę wykosztować. Szpera 100% do jazdy na co dzień??? Będziesz podskakiwał na każdym łuku, jak do normalnej jazdy... To dosyć mało przyjemna sprawa. Jak furka ma być 100% do latania to E30 ze 100% szperą spoko. E36 Za te pieniądze sobie daruj bo będzie ciężko kupić coś powyżej 2.0, a e36 swoje waży. Sierra tu jest jest lepsza. Nie ucz się z mocy, te z 150 km jest Ci nie potrzebne. Sierra z zaspawanym mostem 150 KM na treningach na lotnisku - strzał ze sprzęgła i prędkość wejściowa w zakręt - 160 km/h. Tylko że waży 950 kg. A oryginał nie wiele więcej... Uwierz mi że jak wyczujesz sierre to będziesz mógł zrobić 300 razy więcej niż kozaczek w m3. I zacznij sobie na deszczu żeby sprawdzić na ile Cię to jara. Żebyś nie wydał na kapcie od razu 3 tysiące złotych.
Sierra jest bardzo nie docenianym samochodem/driftowozem który radzi sobie w zakrętach lepiej niż 65% bmw... I jest leciutka jak pióreczko ^^. Za tą cene mam na oku TERAZ Sierre o mocy 300 KM i bardzo łatwo można wskoczyć na 400 XR4Ti
![Uśmiechnięty :)]()
. W Polsce oczywiście... I nie dawno stara Sierra Treli się gdzieś przewinęła przez aukcje, wiem że w końcu poszła za 7 k. Biała z bi-turbo.
Tak dla ścisłości:
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Tu masz stary już trochę filmik z Warszawskiej Spalarni, Sierrą jedzie Przemek który był szczęśliwym posiadaczem zwykłego 2.0 DOHC EFI - 120 km i chyba jedyną WTEDY modyfikacją techniczną tego samochodu był zaspawany most. E30 ma zaspawany most i 2.5 silnik 170 KM m20b25...
A tu jeszcze Polody w seryjnym XR4TI. Przerobionym tylko na RWD tak jak już wyżej pisałem, chociaż może one w serii były RWD... Hmm... Nie pamiętam.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Ja lecę, info masz. Z tym zrobisz już co chcesz.
Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()
.