Pierwsze auto, szybkie, do nauki szybkiej jazdy.

06 Lis 2010, 20:40

Przecież napisałem żeby kupił Baware w gazie więc o co chodzi?
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

06 Lis 2010, 21:05

No ja też o tym napisałem :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Lis 2010, 21:45

Bart258 napisał(a):Przecież napisałem żeby kupił Baware w gazie więc o co chodzi?

Może kupić w gazie, ale wersja 1.8is spełnia jego kryteria (max 10 - 12l) bez gazu. O to mi chodziło.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

06 Lis 2010, 23:18

Nie spełnia.
To nie jest szybki samochód.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

06 Lis 2010, 23:27

Może coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Lis 2010, 23:43

No jeżeli BMW 1.8 IS to jest szybki samochód to ja nie wiem jak należy określać chociażby pierwsze lepsze jakie przychodzi mi na myśl mocniejsze auto - Mondeo ST a o potworach typu C320 AMG lub CL600 nie wspominając.

Zaglądnąłem do tematu z ciekawości ale aż włos na głowie się jeży:
pół roku prawko i 160 km/h Seicentem. Jechałem raz z kolegą lekko ponad 130 km/h tym bolidem stąd pierwsza myśl jak to przeczytałem to :
Panie Boże strzeż mnie i moich najbliższych przed takimi domorosłymi Kubicami. Amen.

Co do prędkości to jak już ktoś wspomniał to wiesz w ogóle co może się wydarzyć przy takiej prędkości? Praktycznie wszystko a Ty nie masz najmniejszych szans zwłaszcza w takiej konserwie jaką jest Seicento.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Testy czterech Audi R18 e-tron quattro
    Audi przeprowadzi testy czterech Audi R18 e-tron. Są one bezpośrednio związane z przygotowaniem do dwudziestoczterogodzinnego wyścigu w Le Mans. Obok wytypowanych do wyścigu pojazdów z numerami startowymi 1, 2 i 3, ...
    Bernd Rosemeyer - legenda sportów motorowych
    Przed 75 laty zginął Bernd Rosemeyer, jeden z najlepszych kierowców wyścigowych w całej historii sportów motorowych. 28 stycznia 1938 roku, niespełna 28-letni kierowca poniósł śmierć w wypadku, do którego ...

07 Lis 2010, 00:17

Po przesiadce z tego seicento będzie wystarczająco szybki, o to mi chodziło. Jest szybszy niż przeciętne auto w PL po prostu. Według mnie to optymalny poziom osiągów na pierwsze auto RWD. Nie będzie szybkiego niedosytu i wybaczy mu błędy, przynajmniej na suchym asfalcie...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

07 Lis 2010, 08:16

jiGsaw napisał(a):Po przesiadce z tego seicento będzie wystarczająco szybki, o to mi chodziło. Jest szybszy niż przeciętne auto w PL po prostu. Według mnie to optymalny poziom osiągów na pierwsze auto RWD. Nie będzie szybkiego niedosytu i wybaczy mu błędy, przynajmniej na suchym asfalcie...

Nie pisałeś że w stosunku do Seicento. Ogólnie do szybkich nie należy, ale tak jak mówisz, po przesiadce z Seicento to i Calibra będzie szybka.

To może jeszcze coś starszego
[link do oferty na Allegro wygasł]
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

07 Lis 2010, 09:38

Ale koledzy po przesiadce z tego Seja to nawet Lanos taki jak ja mam będzie dla niego szybki.
zobacz np własnie Lanosa [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

07 Lis 2010, 17:56

Mercedesy wydają się już przy stare. Fiat Coupe fajny. Znalazłem parę ofert, pare przeglądałem wcześniej, kilka aktualnych.

Civic

Alfa GTV, co myslicie? Świetnie wygląda, jak z awaryjnością?

No i opcja która chyba najbardziej mi odpowiada, 328 z gazem. Fajny egzemplarz, tylko hak do zdjęcia.

Ten Lanos stosunkowo fajnie się prezentuje, dosyć świeży,ale to jednak Daewoo.. Fiat Coupe spoko, ale słyszałem że z tym silnikiem strasznie dużo palą (ponad 20 l). Saab takie auto dla emeryta, wolałbym uderzyć w coś innego.

Żadnym z tych samochodów niestety dłużej nie jeździłem. Co radzicie, z czego będe najbardziej zadowolony osiągi/prowadzenie/jakość/awaryjność/frajda z jazdy?? BMW wygrywa?
rysiu92
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

07 Lis 2010, 18:33

No i co z tego że Daewoo?Są gorsze od innych?Jak dla Ciebie liczą sie tylko markowe auta to ja nie mam pytań..
Barol
Awatar użytkownika

07 Lis 2010, 18:48

Tylko i wyłącznie BMW bo jak Daewoo blee to Alfa i reszta będzie taka sama :wink:
PS jakby Daewoo były takie złe to mało kto by tym jeżdził a jak widać ja mam Espero,Barol Lanosa żaden z nas nie narzeka ale przecież liczy sie znaczek na masce bo jak ja sie pokaże przed kumplami na osiedlu,zostane wyśmiany a jak podjade bawarą to będzie pełen szacun :cool: hura niech żyją stereotypy :mrgreen:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

07 Lis 2010, 20:24

TFSI - miałem Espero, teraz mam BMW no i mam porównanie, uwierz mi, że nie tylko znaczkiem się różnią. Aczkolwiek Espero mile wspominam. :cool: :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

07 Lis 2010, 20:51

No prosze Cie nie porównuj Daewoo do BMW,tutaj to wiadomo że Daewoo przegrywa.
Barol
Awatar użytkownika

07 Lis 2010, 22:24

Jak żadne auto Ci nie może podejść to nie wiem, to źle to ble, ten lanos był całkiem fajny. Ale wbijam Ci gwóźdź do trumny... ale co tam. Jeżeli chcesz coś ciekawego [link do oferty na Allegro wygasł] nie ma czegoś takiego jak tanie podróżowanie takim autem. Jak już tak chcesz coś nietuzinkowego. Albo weź dozbieraj do 16tys.zł i kup seryjnego 240sx, akurat w tej wersji tył Onevia :) [link do oferty na Allegro wygasł] I witam Cię w klubie kilku posiadaczy 240sx w Polsce.

P.S Z tym 240sx żartowałem. Zjadł by cię ten samochód. Nie wiem jak Toyota GT4 ale pewnie też.

Zobacz na tą Madzie [link do oferty na Allegro wygasł]
MordaS13