REKLAMA
Witam
Mam prawo jazdy już ponad pół roku, przyszedł czas na 1 własny samochód. Do tej pory jeździłem Seicento rodziców, nie jest takie złe, cisne z niego ile się da, jakieś 13 do 100, 160 z górki.. Chciałbym kupić coś szybszego, lubię szybko jeździć ale z głową, nie chcę się zabić więc chciałbym coś, w czym poczuł bym znaczną różnicę, w czym mógłbym nauczyć się szybkiej jazdy, co byłoby ewentualnie krokiem do czegoś jeszcze lepszego. Co polecacie jako dynamiczny samochód, w którym mógłbym się nauczyć nawyków itd, nie uważam sie za rajdowca, bo żeby być dobrym kierowcą potrzebne jest DOŚWIADCZENIE, któego jeszcze nie mam, ale radze sobie za kółkiem więc poradze sobie z czymś w miare szybkim.
Kasa jaką chcę przeznaczyć waha się między 6 - 12 tys. Samochód kupuje za włąsne pieniądze, po prostu nie wiem czy jest sens dokładać jak mozna mieć coś na prawdę fajnego za mniejszą kasę. Co polecacie. Myślałem nad Hondą Civic V? Nada się, ma jakiś groźnych konkurentów? Wiadomo, nie chcę, żeby palił 15 l bo nie wyrobiłbym na wahe, dlatego chciałbym żeby spalanie nie było gigantyczne, czyli 3.0 itd odpada . Samochód raczej coupe, dla młodego, wiadomo co się podoba w tym wieku.
Pozdrawiam