Pierwsze auto

03 Maj 2012, 14:46

Witam niedawno ukończyłem 18 lat i zdałem prawo jazdy, mam 10000 zł do zagospodarowania na samochód, preferuje sedany, zależy mi aby samochód mało palił, chce aby był na gaz, był mało awaryjny i komfortowy, dobrze byłoby gdyby była skóra, myślałem juz o takich autach jak mitsubishi galant, mercedes c i e klasa, proszę o poradę jakie auto można kupić w tej cenie
bartos004
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

03 Maj 2012, 15:07

Mercedes E klasa w tych pieniądzach to będzie szrot (no chyba że mówimy o 124 która niby pod to podchodzi).

Ja zaproponuje coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] auto spełnia wszystkie Twoje wymagania tzn spalanie na poziomie 10-11l lpg,komfortowy jest jak najbardziej (kiedyś gdzieś czytałem że w Niemczech można je spotkać głownie na autostradach),części ma niedrogie i łatwo dostępne,jak dobrze poszukasz to znajdziesz auto z pełnym wyposażeniem (skóra,klima,elektryka itp.).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Maj 2012, 15:24

Daewoo do mnie mię przemawia, moglibyście zasugerować coś innego ?
bartos004
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

04 Maj 2012, 11:16

Hm musisz się zastanowić czego oczekujesz. Za tą kwotę dużego sedana w dobrej marce nie kupisz, poważnie. Jeśli znajdziesz takiego będzie to szrot nadający się na złom. Moim zdaniem powinieneś szukać albo w niszowych markach (np. wspomniana leganza) albo w niższych klasach (np. vectra, peugeot 406). Szkoda po prostu wydawać później góry pieniędzy na naprawy i doprowadzanie auta do używalności.
Vattras
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Skoda Popular - samochodowa ikona ze sportowym sukcesem
    Dokładnie 80 lat temu rajdowy duet Zdeněk Pohl/Jaroslav Hausman ukończył ŠKODĄ Popular legendarny Rajd Monte Carlo na drugim miejscu w klasie o pojemności silnika poniżej 1500 cm3. Prekursor dzisiejszej ŠKODY ...