12 Lut 2013, 18:02
Witam.
Na wstępie chciałbym napisać, że zauważyłem podobne tematy co do mojego i nie chce zaśmiecać forum, lecz te wcześniejsze nie spełniały moich kryteriów i chciałbym uzyskać wyłączną opinie.
Poszukuję mojego pierwszego samochodu, który będzie mi służył do jazdy do szkoły, dziewczyny oraz od czasu do czasu do większego miasta jakim jest Olsztyn oddalonym ode mnie o ok. 100 km. Do dyspozycji mam 10 tys. zł i chciałbym aby to był samochód hatchback, sedan, kombi nie wchodzi w grę, ponieważ Ojciec po zdaniu prawo jazdy przeze mnie oddał mi wysłużony już samochód jakim był Nissan Sunny 2.0 diesel 1993 rok i są to samochody dla mnie za duże, najbardziej gustuje w 3-drzwiowych. Oczekuję, żeby był w miarę mało awaryjny oraz niski w utrzymaniu bo jak wiadomo samochód jest to przysłowiowa skarbonka. Rocznik jaki mnie interesuje to 99-01, niemieckie samochody najbardziej mi się podobają i rozważałem już zakup golfa IV. Nie interesuje mnie BMW, ponieważ jest to samochód nie na moją kieszeń a bardzo często młodzi kierowcy kupują sobie dla szpanu i katowania... Chciałbym teraz spróbować benzyniaka bo z tego co mi wiadomo jest to w moim przypadku bardziej opłacalne, części są tańsze niż do diesel`a a przy zakupie właśnie diesel`a trzeba te 1500 zł zapłacić więcej.
Z góry dziękuję i liczę na wasze propozycję, sugestie!