Pierwsze auto......??

08 Mar 2008, 20:06

Witam wszystkich :D
Zastanawiam się nad kupnem autka, co prawda nie mam konkretnej gotówki, ale myślę nad czymś za ok. 10 000 zł. Zależy mi raczej na tym żeby auto nie było tylko 2 osobowe, myślałem nad jakimś sportowym autem, ponieważ za tyle pieniędzy nie kupię chyba porządnego auta, zastanawiam się nad Fordem Probe (II generacji) albo Fiatem Coupe. Macie swój typ, z góry dzięki za odp. pozdro :)
krzychu0073
Nowicjusz

08 Mar 2008, 20:19

Na początku lat 90 miałem okazję jeździć Fordem Probe 2.2 z turbiną to jest torpeda wciągał wszystkie BMW i wszystkie sportowizny w Szczecinie, auto ma potwornego buta, jak wyprzedzaliśmy auta na rtasie to tak jakby wszystko w miejscu stało, oczywiście wskazówka leżała na 120 milach i non stop. Nigdy nie zapomnę tego auta, nie wygląda na takie szybkie.
Oczywiście dużo pali przy takiej jeździe. Za nieduże pieniądze można przeżyć wspaniałe chwile, polecam.

Jeździłem Fiatem Abartem z silnikiem ponad 2 litry nie był tak szybki jak te probe, ale mając dziurę w podłodzę możnabyło wyprzedzać nowe sportowizny.

Jeździłem także Oplem Astrą GSI 2.0 i Golfem GTi 2.0 one są porównywalne, chyba szybsza jest Astra też weź je pod uwagę, dochodzą do 240 km/4, jechałem Kadetem z leką modyfikacją i wyciągał 267 km/h.
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

Miejscowość: Szczecin