Pierwsze auto w dieslu (lub nie)...

03 Lis 2008, 22:59

Witam wszystkich. Przyszedł czas na zakup swojego własnego auta. Budżet do zagospodarowania to max 11 tys. Najlepszym wyborem byłby diesel ale tu wybór z fajnym samochodem jest trudniejszy niż z benzyną (wybredny jestem) proszę was o pomoc bo nic mi do głowy nie przychodzi oprócz Seata Ibizy. Niestety chyba będę skazany na benzynę a tu moim faworytem jest honda civic. Jest też druga strona :D mianowicie Honda CRX del sol 8) niestety autko tylko dwuosobowe ale ten wygląd mnie urzekł:D jeśli macie jakieś propozycje aut o fajnym "dizajnie" to nie krępujcie się ;) jestem otwarty na propozycje ;)
znow_atakuje
Nowicjusz

03 Lis 2008, 23:03

Ja na pierwsze auto polecam vectre B ;)
Junior99
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie

03 Lis 2008, 23:17

Prawie każda Honda jest godna polecenia. Civic to bardzo duany model i bezawaryjny. I te silniki wysokoobrotowe :twisted:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

04 Lis 2008, 00:03

bardziej kolego polecam diesla niz benzyne. a jak myslisz o seacie to moze lepiej toledo lub cordoba ale to na drugim mijscu POZDRAWIAM
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

04 Lis 2008, 12:30

po przemyśleniu wszystkich opcji doszedłem do wniosku że jednak będę się rozglądał za jakimś fajnym coupe albo hatchbakiem. Więc jeśli bylibyście mili to czekam na propozycje :lol:
znow_atakuje
Nowicjusz

04 Lis 2008, 20:07

Skoro byliśmy już przy Hondzie i wybieramy wśród coupe to polecam Prelude. Przysadzista sylwetka tego auta zawsze robiła na mnie pozytywne wrażenie no i oczywiście niezawodność jak to w hondzie. Jednak za 11 kawałków to autko będzie miało z 14-15 latek więc nie należy zapomnieć o dokładnej weryfikacji stanu technicznego :wink:
prowokator
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Centrum testowania silników Skody
    SKODA zainwestowała blisko 34 mln euro w nowe centrum testowania jednostek napędowych. To kamień milowy na ścieżce rozwoju Producenta. Nowa inwestycja marki polega na rozbudowie istniejącego już od 2008 roku Centrum Technologii ...

04 Lis 2008, 20:32

Prelude fajne autko ale te ogromne silniki. Wolałbym coś max 1.6. A co powiecie o Renault Megane coupe??
znow_atakuje
Nowicjusz

05 Lis 2008, 19:06

znow_atakuje napisał(a):Prelude fajne autko ale te ogromne silniki. Wolałbym coś max 1.6. A co powiecie o Renault Megane coupe??

Renault megane również świetne autko(wizualnie), niezły motor 1.6 ok. 110Km(pasek rozrządu wymieniać częściej) jednak mieciutkie podwozie więc spokojnie na zakrętach. Z tyłu można na upartego kogoś wcisnąć, nie jest źle. Dla mnie bomba autko.
prowokator
Nowicjusz

06 Lis 2008, 22:14

No tak ale to Renault...wszyscy mi go odradzają...naprawdę jest aż tak awaryjny? Może jakiś japoniec byłby lepszy pod względem dokładania do niego w późniejszym czasie??
znow_atakuje
Nowicjusz

06 Lis 2008, 22:47

znow_atakuje napisał(a):No tak ale to Renault...wszyscy mi go odradzają...naprawdę jest aż tak awaryjny? Może jakiś japoniec byłby lepszy pod względem dokładania do niego w późniejszym czasie??

Na twoim miejscu porozglądałbym się za dobrze utrzymaną trójką z Monacium w wersji coupe. Stylistyka super(jak dla mnie), dynamika też niezła, pełnowartościowe 4 miejsca, no i marka(nadszarpnięta przez idiotów) ale nadal wzbudza respekt.
prowokator
Nowicjusz

07 Lis 2008, 01:17

Przemyślałem wszystko i mam w głowie 3 auta: Toyote Paseo, Renault Megane Coupe i Seat Ibiza. Jeśli chodzi o Seata to najlepszy byłby diesel. Wizualnie najlepiej mi podchodzi Toyota. Pomóżcie wybrać :D innych aut nie biorę już pod uwagę.
znow_atakuje
Nowicjusz

07 Lis 2008, 21:35

znow_atakuje napisał(a):Przemyślałem wszystko i mam w głowie 3 auta: Toyote Paseo, Renault Megane Coupe i Seat Ibiza. Jeśli chodzi o Seata to najlepszy byłby diesel. Wizualnie najlepiej mi podchodzi Toyota. Pomóżcie wybrać :D innych aut nie biorę już pod uwagę.

Ciężko będzie pewnie znaleźć tą Toyote, ale z tych to właśnie ją bym wybrał. [link do autocentrum.pl wygasł]
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów