REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/gecko-cup-1-4-mili-27-wrzesnia-2009-warszawa-bemowo-a60/1-4-mili-bemowo-t439.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kosior898 napisał(a):Witam, wiekszość z tych aut które podałeś ma podobną charekterystykę, osiągi, komfort, koszty utrzymania, etc. Zadne z nich nie urywa dupy, są to spokojne auta do przejadu do kościułka czy do pracy. Dlatego radził bym ci kierować się głownie stanem auta żeby nie wpakować się na minę, wiekszość tych aut na allegro są po kilku wypadkach, zaniedbane, z przebiegami przekraczającymi 300 tys km. Oczywiście są dostosowane do nasego rynku czyli wypicowane, polerka, pranie tapicery, plak i korekta licznika. Dlatego skup się na szukaniu dobrego egzemplarza, lepiej troszkę przepłacić i mieć spokuj że za chwile coś się posypie. Pamietaj nie napalaj się i nie kupuj na siłe jak najtaniej.
Jaki przebieg planujesz robić rocznie?
Gazi napisał(a):Przebieg raczej niewielki. Myślę, że 5/4k. Nie mogę doprecyzować. Samochód będzie służył na dojazd do pracy. Z początku zapewne pojeżdżę trochę więcej by się nacieszyć nowym autem:).
BTW.: auta 110km to takie duszlaki?
Kakameo napisał(a):Gazi napisał(a): Myślę, że 5/4k
Przy takim przebiegu diesel? To się chyba mija z celem.
stasiowski121 napisał(a):Jeśli kupowałbyś diesla na takie odcinki to moim zdaniem nic ponad 1.9 TDI 90 KM.
Bez PD, turbo o stałej geometrii. Ten silnik przeżyje jeszcze takie przebiegi całkiem dobrze. Pytanie tylko czy w ogóle zdąży się nagrzać? Znam parę osób, które niewiele jeżdżą a mają te silniki no i póki co nic się nie psuje. Tylko kupić takiego zadbanego to jest loteria.
Na Twoim miejscu szukając oszczędności kupiłbym Astrę II 1.6 16V, koszta ewentualnych napraw będą ciut niższe niż w przypadku 1.9 TDI 90 KM.
stasiowski121 napisał(a):Oczywiście Twoja kasa - Twój wybór, jednak za 15 tyś kupisz już ładną dwójeczkę w dobrym wyposażeniu i rocznikowo 2000+. W 15 tyś to może wspomniane Stilo lub ta Mazda 323?
s1ash napisał(a):Kupuj benzyniaka masz szanse na zadbanego trafic i nie zajezdzonegoja bym sie w diesla nie bawil przy takich przebiegach, a i kosztownych problemów mniej :]