Pierwsze auto za 20-22 tys Audi a4/passat b5/mercedes C

26 Mar 2010, 13:21

Czesc. Chcialbym sie dowiedziec ktory samochod z obecnych mi polecacie. Chcialbym zeby byl malo awaryjny i stosunkowo malo palil. Mam do wydania od 20 do 22 tys i bedzie to moj pierwszy samochod. Za wszystkie rady dzieki.
żółtodziób
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

26 Mar 2010, 16:50

Z tych aut za 20-22tys. które wymieniłeś to żadne nie będą rekinami bezawaryjności... Wiadomo, nie będą się sypać co tydzień, ale jeśli ci zależy przedewszystkim na bezawaryjności i przyzwoitym spalaniu (z w miarę dobrymi osiągami) to rozejrzałbym się raczej wśród kompaktów niż A4/Passata i C-klasy, będą one już raczej dość stare i mogą mieć nacykane 300-400tys. km szczególnie jeśli są w dieslu
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

26 Mar 2010, 18:47

Dzieki za odpowiedz. Mozesz wyjasnic co to znaczy 'wsrod kompaktow'?
żółtodziób
Nowicjusz

26 Mar 2010, 19:12

Wśród kompaktów czyli wśród samochodów klasy kompakt lub innymi słowy segmentu C. Są to np. VW Golf, Audi A3, Seat Leon, Ford Focus itp. - mówiąc mniej fachowo samochody "rozmiar" mniejsze od A4 czy Passata.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klasa_samochodu
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

27 Mar 2010, 09:08

Zastanowie sie nad tym. Z wyzej wymienionych przychylabym sie do A3 albo Leona. Ktore z tych dwoch aut byscie mi polecili?
żółtodziób
Nowicjusz

27 Mar 2010, 12:46

Zdecydowanie Leona. Są to bardzo podobne samochody, obydwa na płycie podłogowej golfa i z tymi samymi silnikami, a Leon będzie zawsze kilka lat młodszy. Nie wygląda też tak staro. Kupując Audi sporo przepłacasz za renomę marki.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

27 Mar 2010, 12:53

Jak juz w tym kierunku ida propozycje to zamiast leona moze lepiei Toledo II - to samo ale jakby blizej koncepcji Passat & reszta.
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin