Pierwsze auto za 20 tysi

05 Kwi 2010, 21:47

a więc zdałem niedawno prawko i szukam jakiegos samochodu musi to byc :
sedan ewentualnie coupe
silnik to jakis diesel ok 100-150 km albo benzyna ale tylko 200hp+
jakos tam wyposazony ale nie musi byc jakis super wypasiony
od razu mówie ze vw odpada bo nie lubie ich chociaz wiem ze sa dobre
ewentualnie mozecie podac jakies takie pseudo sportowe auto jakis civic?

z góry dziekuje
kuraxan
Nowicjusz

Miejscowość: elbląg

05 Kwi 2010, 23:28

Dla Ciebie BMW E36 328i. Będziesz zadowolony.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Kwi 2010, 00:37

Jesteś świeżo po zdaniu prawka i chcesz kupić 200 konne auto? Długiej kariery za kierownicą Ci nie wróżę. Moim zdaniem dla nowego kierowcy 120KM to absolutny max ale zrobisz jak zechcesz.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

06 Kwi 2010, 02:30

chodzi mi o to ze nie chce słabej benzyny bo taka do 100koni mozna jeszcze na benzynie jezdzic a wieksze to juz trzeba gazowac i nie ma dla mnie znaczenia czyy zgazuje 110 konny samochód czy 200 konny ale szukam raczej diesla
kuraxan
Nowicjusz

06 Kwi 2010, 11:57

kuraxan napisał(a):chodzi mi o to ze nie chce słabej benzyny bo taka do 100koni mozna jeszcze na benzynie jezdzic a wieksze to juz trzeba gazowac i nie ma dla mnie znaczenia czyy zgazuje 110 konny samochód czy 200 konny ale szukam raczej diesla

kup bmw e36 wybierz sobie drzewo i wjedz w nie jak najszybciej potrafisz. Pozniej powiedz komus aby zamiescil tutaj twoj nekrolog i bede spokojnie mogl wyjechac z domu bo jednego kretyna na drogach bedzie mniej.

Nie pozdrawiam
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

06 Kwi 2010, 12:29

illusion napisał(a):kup bmw e36 wybierz sobie drzewo i wjedz w nie jak najszybciej potrafisz. Pozniej powiedz komus aby zamiescil tutaj twoj nekrolog i bede spokojnie mogl wyjechac z domu bo jednego kretyna na drogach bedzie mniej.

Troszkę ostro,ale to chyba wina jeszcze świąt a właściwie to chrzanu.
Seat leon 1.9tdi 110ogierów był by dla ciebie wystarczjący.Autko z bogatym wyposazeniem.Z punktu widzenia kierowcy naprawde mało wymagające.No ale to nie sedan i coupe.p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

(nie)Wiadome zmiany w branży motoryzacyjnej
    Cenowa karuzela w branży motoryzacyjnej dopiero się rozkręca. Zmiany w mandatach czy cenach samochodów to nie wszystko. Modyfikacje czekają kierowców również w zakresie cen OC. Przeciętny koszt ubezpieczenia ...

06 Kwi 2010, 12:34

Jeśli coupe w dieslu to najsensowniejszą opcją wydaje mi się Peugeot 406 Coupe z silnikiem HDI. Coś takiego: [link do oferty na Allegro wygasł]
Z sedanów można polecić Seata Toledo 1,9TDI (jest to właściwie Leon z doklejonym bagażnikiem) albo BMW e46 320d przy czym za 20 tysięcy może być ciężko znaleźć takie w dobrym stanie.

illusion napisał(a):kup bmw e36 wybierz sobie drzewo i wjedz w nie jak najszybciej potrafisz. Pozniej powiedz komus aby zamiescil tutaj twoj nekrolog i bede spokojnie mogl wyjechac z domu bo jednego kretyna na drogach bedzie mniej.

Nie pozdrawiam

Myślę, że bez chamstwa się obejdzie. Chłopak kulturalnie wytłumaczył, ze chodzi mu raczej znośne o spalanie niż o wielką moc.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

06 Kwi 2010, 12:52

ej no ale przeciez forum jest po to zeby pomagac a nie tu mi smierci zyczyc
a ten seat od zawsze mi sie podoba leon tez jest super dzieki bardzo zastanowie sie nad tym
kuraxan
Nowicjusz

06 Kwi 2010, 16:02

Chlopak zdal prawko i pisze ze chce auto ktore ma ponad 100 km i ze nie ma roznicy czy ma 110 czy 200 no to przepraszam czego mam mu zyczyc ? szczescia w wypadku ? na pierwsza auto kup do 100 km ! TO bedzie i tak przepasc pomiedzy tym autem na ktorym uczyles sie jezdzic na L-ce. Uwierz mi ze bez doswiadczenia za kolkiem duza moc jest bardzo zgubna tym bardziej ze jak wnioskuje po twojej niewiedzy jestes mloda osoba i bedziesz pewnie czesto cisnal gaz, a jednak auto do 100 km ogranicza i dobrze ! Kierwoca sie staniesz jak przejedziesz 10 000 km bez wypadku, wtedy bedziesz mogl kupic sobie veyrona.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

06 Kwi 2010, 16:13

illusion, ja jestem młodym kierowcą bo mam prawko troszkę ponad 2 lata :D robię po 6 tyś km miesięcznie :P i jeżdżę różnymi autami i jakoś jeszcze żyje... na pierwsze autko miałem 105 KM i nieraz się cisnęło do oporu... i żadnego wypadku nie miałem ... Co do 10 tyś km to niestety ale jest to baaardzo mało... Jak przejedzie się 100 tyś km to wtedy o zdolności kierowcy do jazdy możemy porozmawiać ... Ja po uzyskania prawo jazdy na drugi dzień pojechałem w trase na raz 1000km i to jest wtedy prawdziwa szkoła a nie jazda Lką ... illusion, to teraz mogę kupić sobie 200KM auto?? :D W jeździe liczy się przede wszystkim rozwaga a nie ilość koni pod maską... niektórzy dostają od rodziców na pierwsze autko coś co ma 300KM i jeżdżą ... Rozwaga to podstawa...
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

06 Kwi 2010, 17:18

mówiąc niedawno miałem na myśli 2 lata
jezdziłem przez 2 lata passatem 2.0 tdi 140 koni mojej mamy i codziennie do szkoły nim jezdziłem około 70 km dziennie nie jest tak ze odebrałem prawko w piatek tylko troszke ponad 2 lata temu i okres ciskania gazu do podłogi mam juz za soba ato bedzie moje własne pierwsze auto
kuraxan
Nowicjusz