Pierwsze auto za około 13tys

14 Cze 2010, 13:09

Witam
Szukam swojego pierwszego autka, ma ono służyć przez 1-2lata później będę chciał kupić coś lepszego. Wiec do rzeczy, myślę nad jakimś małym wozidlem, mało awaryjnym i ekonomicznym do 13tys, przeglądając rożne oferty myślę ze Fiat Punto wypada korzystnie za równo w rocznikach jak i przebiegach jakie dostane za około 13tys zl.
Wyszukałem parę ogłoszeń z okolic zamieszkania:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Myślicie ze Punto to dobry wybór? Któryś z wymienionych przeze mnie nadaje się do bliższego obejrzenia? Jakieś opinie o Punto? Silnik 60km to bardzo muł w tym aucie? Może widzieliście gdzieś jakieś lepsze oferty to proszę o link :smile: Z góry dziękuje i pozdrawiam
laurr
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

14 Cze 2010, 13:26

jeśli 1.2 60HP to muł to poszukaj 1.2 16v (chyba 80HP)
I uważaj na auta po "L" bo kiedyś na Punciakach jezdzili
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

14 Cze 2010, 15:20

Nie wiem czy 1.2 60hp to muł, nie miałem nigdy okazji jechać tym autem. Co do aut po "L" to wiadoma sprawa że trzeba uważać
laurr
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

14 Cze 2010, 17:38

Czemu wszyscy tylko Punto, Punto.
Nie lepiej może jakąś zadbaną Fiestę.
Albo jakiegoś Golfa.

[ Dodano: Pon Cze 14, 2010 17:42 ]
Za 13k możesz kupić coś lepszego niż Punto.
To jest moje zdanie.
bialy56
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 07 01 2013
Auto: Fiat 126p FL
Silnik: 0.65
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

14 Cze 2010, 18:49

Mam okazje jeżdzić czasami Punto mkI 1.2 75KM,ten model akurat nie jest mułowaty,75KM jak na tą bude to idzie dobrze a 60KM myśle że też da sobie dobrze rade.A co do linków to moim zdaniem najlepiej wygląda Punto numer 2 tylko że cena jest do zbicia napewno.Moim zdaniem za 13koła możesz szukać Punto IIfl czyli po lifcie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -tym autkiem jeżdził pewien koleś z mojej byłej budy,jakiś miesiąc temu stało na allegro.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Cze 2010, 21:32

jezeli chodzi o te gabaryty to ja bym zdecydowanie bral polo po 2001 roku czyli juz w tej nowszej budzie jest fajnym wozidelkiem choc te 2000 rok po lifcie tez sa ladne. silnik do tego 1.9 sdi i mozna latac ;))
domols1
Początkujący

Miejscowość: Sulechów
Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Icona Vulcano – 2,8 sek., 950 KM
    Szalona propozycja włoskiej manufaktury z 2013 roku, stworzona z myślą o chińskim rynku to na razie wciąż bardziej motoryzacyjna ciekawostka, niż samochód drogowy. Nic dziwnego, producent przewidział budowę zaledwie ...
    Co należy okresowo sprawdzać w samochodzie?
    Nie znalazłem na forum podobnego tematu, a myślę że może on pomóc innym użytkownikom/kierowcom w ustaleniu tego na co powinni zwracać uwagę okresowo podczas eksploatacji samochodu. O pewnych rzeczach zapominamy czasem ...