Pierwsze auto za około 2000zł

14 Lut 2014, 11:23

Witam, mam zamiar jeszcze przed wakacjami zakupić dla siebie jakieś auto za około 2000zł. Ma to być mój pierwszy samochód. Dobrze by było jeśli byłby on na gaz.
Trochę przejrzałem forum i w podobnych tematach widziałem odpowiedzi, że najlepszym samochodem w podobnej cenie będzie Lanos albo Astra I, i trochę ich szukałem, ale kiedy znalazłem już coś ciekawszego to było to zawsze auto z komisu, a poczytałem też trochę, że jeśli auto w komisie kosztuje tak tanio to coś jest z nim nie tak. Więc jeśli moglibyście podrzucić mi kilka propozycji odnośnie planowanego zakupu to byłbym Wam bardzo wdzięczny. :)
Misiek2
Nowicjusz

Auto: Nie mam

14 Lut 2014, 14:23

Znalazłem przy okazji też taką ofertę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co o niej sądzicie?
Misiek2
Nowicjusz

14 Lut 2014, 14:31

A może Polo II?
bart1500
Początkujący

14 Lut 2014, 15:22

Powiem tak.. Lanos za 2k nie wróży niczego dobrego, Astra F to będzie pewnie przedlift. Za 2k to szukaj czegoś co jeździ. Marka ani model w tym budżecie nie jest ważna, liczy się stan. Skąd jesteś?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Lut 2014, 18:02

Rozumiem, sam też na początku myślałem, że żeby kupić jakiś sprawny samochód będę musiał wydać na pewno więcej, ale przeszukując trochę ofert natrafiłem na wiele aut w okolicy 2000zł więc postanowiłem że zapytam Was na forum czy taki zakup jest możliwy albo czy w ogóle się opłaca. Ale jak widzę nie jest to zbyt dobry pomysł aby szukać na prawdę taniego auta. Mam więc pytanie do Ciebie, ile powinienem szykować pieniędzy aby móc kupić dla siebie pierwsze auto, które będzie w dobrym stanie, jeśli mógłbyś to podaj kilka modeli lub ofert czego mam na przyszłość szukać :).
Jestem z okolic Warszawy.
Misiek2
Nowicjusz

14 Lut 2014, 18:33

Za 2 tysiące też kupisz sprawne auto ale nie będzie ono idealne pod każdym względem :wink:
Za 2 tysiące szuka się ofert z okolicy, ogląda się te samochody a potem wybiera ten co był w najlepszym stanie i kupuje :)
Zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (długie opłaty)
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

AutoSalon - Bass i Tuning Show, Lublin 2012 / relacja
    W dniach od 21 do 22 kwietnia 2012 roku w Centrum Targowm Międzynarodowych Targów Lubelskich odbyła się kolejna edycja Targów Motoryzacyjnych AUTOSALON i Targi Tuningowe - Car Audio BASS&TUNING SHOW. Wiosenne ...
    McLaren P1 hybrid - 2,8 sek., 903 KM
    Propozycja z Wielkiej Brytanii to jeden z najmocniejszych samochodów, obecnych na światowym rynku, zastępująca legendarny model F1. Postanowiono w niej sięgnąć po najnowsze, dostępne rozwiązania. Z tego powodu pod ...

14 Lut 2014, 18:41

Fotelik w tym Golfie powinien świadczyć o niezłym stanie auta, nie znam ludzi, którzy wozili by dziecko w jeżdżącej trumnie :D
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

14 Lut 2014, 20:23

Cordoba w tym budżecie będzie przegnita na wylot. Ogolnie w tym budżecie nie ma co szukać konkretnego modelu tylko patrzeć na stan bo to jest najważniejsze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012