Pierwsze do 7000zł

24 Gru 2009, 19:07

Ibiza i golf mi się nie podoba, Civic fajny tylko że 3 drzwiowe a ja wole 4/5 , BMW e36 podoba mi się i powiem że nawet myślałem nad nim tylko pierwsze auto i to jeszcze zimą z napędem na tył ... mogło by być różnie ;p więc pozostaje mi tylko 323F :) tylko zastanawiam się z jakim silnikiem ? 1,5 nie będzie za słaby?
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

24 Gru 2009, 19:15

Jakoś to jedzie, ale bez szału. BMW ma napęd na tył, więc musiałbyś bardzo uważać. A do 7 tys spokojnie znajdziesz compacta, ale raczej 1.6.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

24 Gru 2009, 22:08

O ile sie nie myle Madzia 323F z silnikiem 1.5 ma 90KM wiec spokojnie da rade,bedzie juz czym posmigac
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Gru 2009, 10:59

Czyżby znowu wygrało bmw?? Zastanów się czy chcesz 13 letni samochód z przebiegiem 250tyś... Nie wiem czy jest to takei fajne z samej racji że to beemka. Naprawdę nie chcesz niczego innego??
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Gru 2009, 11:36

Co Ty masz z tym przebiegiem? Jeżeli ktoś się zna na autach to nie kupi byle wraku i będzie się cieszył.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

25 Gru 2009, 11:39

Kolega tutaj jest blizej 323F niz BMW
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód dla niepełnosprawnego kierowcy
    Odsetek osób niepełnosprawnych w Polsce wynosi ponad 12% mieszkańców, czyli 3,1 mln obywateli. Podobnie sytuacja kształtuje się w całej Europie. Najczęstszą przyczynę niepełnosprawności stanowią schorzenia układu ...
    Ryzykowne rozmowy podczas jazdy
    Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...

25 Gru 2009, 14:53

barol91 napisał(a):Kolega tutaj jest blizej 323F niz BMW

Dokładnie :) jedyne nad czym się zastanawiam czy brać silnik 1,5 czy 1,8 ...?
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Gru 2009, 15:53

Mysle ze 1.5 spokojnie wystarczy ale poczytaj jeszcze na forum Mazdy
Barol
Awatar użytkownika

25 Gru 2009, 16:26

hosearmando1, ja bym w ogóle brał motor KF (2,0 V6), ale jeśli zależy Tobie na ekonomii to brałby jednak 1,8. Silnik 1,5 jest trochę wolny.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

25 Gru 2009, 22:20

no właśnie już sam nie wiem bo z jednej strony 1,5 może być trochę mało (przy masie samochodu około 1115kg) więc pasowało by 1,8 ale z 2 strony to będzie moje pierwsze auto więc nie wiem czy 1,5 by nie wystarczył.... ?

[ Dodano: Pią Gru 25, 2009 22:22 ]
pawelMX6 napisał(a):hosearmando1, ja bym w ogóle brał motor KF (2,0 V6), ale jeśli zależy Tobie na ekonomii to brałby jednak 1,8. Silnik 1,5 jest trochę wolny.

no a 2,0 V6 piękna sprawa ... moc i w ogóle ten pomruk V6 mmm :) ale nie mogę sobie na to pozwolić ze względu na spalanie :/
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Gru 2009, 22:59

1,5 spokojnie wystarczy na pierwsze auto. Pewnie po jakimś czasie będziesz pisał w dziale "Tuning" jak podnieść moc, ale wtedy możesz sprzedać auto i kupić kolejną BA z silnikiem 1,8 lub 2,0 V6 :) Poszukaj na forum Mazdy (www.forum.mazdaspeed.pl) jakiś na sprzedaż, ponieważ widziałem w dziale "Sprzedam" dwie sztuki. A jak już się wkręcisz w klimat to mam na sprzedaż zestaw ospojlerowania fabrycznego tunera Mazdaspeed :D Powodzenia w zakupie, moim zdaniem będziesz naprawdę zadowolony.
Ostatnio edytowany przez pawelMX6, 26 Gru 2009, 20:46, edytowano w sumie 1 raz
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

26 Gru 2009, 21:51

Miałem od kilku tygodni ten sam problem.
Mam 18 lat, zdałem prawko i szukałem pierwszego autka.
Cena taka sama. Rozglądałem się za czymś z "sportowym" wyglądem. Oczywiście sportowy z przymrużeniem oka bo za te kwoty bolidu nikt nie kupi ale większość wie o co chodzi.
Myślałem też o tej maździe ale miałem okazje przejechać się fiatem Brava.

Z wygląu auto jest jak dla mnie po prostu piękne. Szukałem wersji z silnikiem 1.9 jtd ale niestety takie wersje kosztują bardziej kolo 10 000.
3 dni temu (23 gru) nabyłem piękną bravke 1.6 16v 103 konie.
Nie zalazłem jeszcze żadnych niedoróbek. Wszystko tam gdzie ma byc, nic nie odpada nie stuka nie trzeszczy.
Zabieram się za wymiane nagłośnienia bo fabryczne "kasety ;p" nie wchodzą w grę.

Auto nie pali dużo, jest dynamiczne i jazda w 4 czy 5 osób + pełny bagażnik to dla silnika pestka.
"od zera do setki" idzie jak marzenie, wskazówka sie zapomina ale to tylko dla testu tak kilka razy ruszyłem, nie jestem zadnym wariatem drogowym.

Dzisiaj miałem okazję przetestowac auto na krętych górskich oblodzonych dziurawych drogach. Byłem w Krynicy i na oblodzonych serpentynach na wzniesieniu auto zachowywało się jak ryba w wodzie. Zero utraty przyczepności, poprostu bajka. Koleś przede mną jechał suzuki Vitarą z taką samą prędkościąi wpadł w poslizg i zaliczył barierki a ja nie mialem problemow.

Pytaj, oglądaj, ja autko polecam.
przemax
Nowicjusz

Miejscowość: Łużna

27 Gru 2009, 01:02

Widać, że brak Ci ogłady, ale najważniejsze, że jesteś zadowolony. Chociaż pierwsze auto to nie wiem jakie by musiało być aby narzekać, wtedy jednak emocje biorą górę.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

27 Gru 2009, 10:10

No i bdb jak jestes zadowolony z nowego nabytku,szerokosci :wink:
Barol
Awatar użytkownika

27 Gru 2009, 11:19

hmm... nie wiem jak z Brava jest pod względem spalanie, awaryjności, ceny części serwisu itp. bo o mazdzie wiem troche bo sporo czytałem ... ale z wyglądu jak dla mnei 323F dużo ładniejsze... a co "lepiej idzie" Brava 1,6 czy 323F 1,5 ?
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika