Pierwsze KJS - 106 II 1.4 ?

05 Maj 2019, 13:16

Cześć. Chciałbym spróbować się w KJS i oczywiście jeśli się spodoba to kontynuować przygodę.

Mam do kupienia peugota 106 II z 1.4 od kolegi, który też chciał próbować w KJS, ale jednak odpuszcza i woli gokarty. Jechałem już autkiem, wszystko wydaje się bardzo spoko. Chce za niego 3,1k. Myślę ze na początek bym wybebeszył, wsadził małą kierę, zrobił heble i kupił slicki. Myślę do 5-6k ze wszystkim bym się zamknął.

Patrzyłem też na te 106 z 1,2, ale to tym tropem już lepiej by było SC/CC brać pewnie ?

Co sądzicie ?
mmaf
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi a4 b6
Silnik: 1,9 tdi 130>165
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

05 Maj 2019, 15:11

106 jest dużo lepsze nic SC/CC więc idziesz dobrym tropem, co do opon to slicki nie są dobrym pomysłem bo w KJS masz różną nawierzchnie i jak na asfalcie będzie się trzymać to poza będzie kiszka. Najlepiej zaczernij info z jakiegoś forum KJS bo u nas nie ma rajdowców (chyba)
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    SEAT Toledo - nowy, elegancki i nowoczesny
    Nadchodzi nowy SEAT Toledo. Dynamiczny i elegancki na zewnątrz, nowoczesny wewnątrz, napędzany wydajnymi i oszczędnymi jednostkami TSI i TDI i wyjątkowo praktyczny sedan o sportowej aparycji. Czyli potwierdzona za sprawą ...