Pierwsze radio do samochodu - jakie?

29 Wrz 2012, 12:04

Witam wszystkich.
Jestem w posiadaniu Opla Astry F. Jednak jazda bez muzyki w dobrej jakości nie umila mi jazdy. Mam wsadzone fabrycznego kaseciaka firmy Blaupunkt (modelu nie pamiętam). Poszukuje radia (obojętnie jakiej firmy Pionieer, Sony, JVC i bez dotykowego wyświetlacza) z obsługą płyt CD, MP3, WAV oraz złączem USB. Radyjka poszukuje tak do 300-350zł. Chciałbym Was prosić o radę - radia nie kupuje się codziennie więc chce, żeby trochę mi posłużyło. Mało się znam na sprzęcie Car Audio więc postanowiłem poprosić Was o pomoc. Głośniki zostawiam standardowe od Astry więc chce kupić sam radioodtwarzacz (głośniki w stanie super, nic nie trzeszczy nie buczy). Z góry dziękuje na propozycję.

PS. Jeżeli nawet w tym przedziale cenowym się zmieści to radio dobrze by było, aby miało obsługę płyt DVD i kart pamięci :)
januszwpr
Nowicjusz

Miejscowość: Piastów
Prawo jazdy: 24 09 2011
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.4 Ecotech 90KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

31 Gru 2012, 12:32

Sony odradzam:) kolorowa choinka a z dżwiękim szału nie ma najlepiej Alpine chociaż dobry model cieżko kupic w tej cenie, JVC Pionner Kenwood w tych pieniądzach mozna kupić cos przyzwoitego. Pisze te marki, które miałem w posiadaniu i wiem jak to gra, nie miałem Clariona a podobno tez niezly i mam zamiar kupic jakiegos do innego samochodu wiec może niedlugo bede mogł ocenić i CLariona. Mam na sprzedaż JVC KD-LH810 bardzo dobry jako jednostka sterujaca duża mozliwość rozbudowy ma 3x RCA o napieciu 6V rzadko spotykane:) ale nie ma USB
majki19
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 03 2004
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Honda Accord CG9
Silnik: 2,0 V-tec

02 Sty 2013, 16:24

JVC ma generalnie większość modeli dobrych, natomiast nie wiem, czy ewentualnie interesowałaby Cię jakaś używka z wyższej półki.
krono
Nowicjusz

Auto: punto 2

27 Sty 2013, 17:53

Moim zdaniem nie ma sensu,jako pierwsze radio lepiej wybrać nawet to z niższej półki,ale mieć nowe na gwarancji,ewentualnie dopiero potem po jakimś czasie pomyśleć o zmianie. Oprócz JVC bierz pod uwagę Pioneera czy Alpine.
Basston
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 05 1999
Auto: Aveo
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna

05 Lip 2017, 10:25

W tej chwili sam szukam nowego radia do samochodu i mam na oku model ze strony http://lispol.com. Ktoś tutaj kupował radio? Jak wygląda odtwarzanie empetrójek? Nie tnie się? Sklep znam bo kiedyś tutaj gniazdka do domu zamawiałem, ale jednak gniazdka pod względem skomplikowania nie są tak zaawansowane jak radio...
kamil33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1983
Auto: renault

05 Lip 2017, 11:12

Kolego, ile masz pieniędzy na to radio? Nędzny asortyment ma ten sklep.
damian8595
Nowicjusz

Miejscowość: Kunów
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Lancia Kappa
Silnik: 2.4 20v 175KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota zmienia świat
    Toyota jest znana w świecie motoryzacji jako innowator, który ma odwagę wprowadzać na rynek naprawdę rewolucyjne rozwiązania. Najbardziej znanym, spektakularnym przykładem jest Toyota Prius, która przestawiła ...
    Linie na drodze - nie dla ozdoby!
    Przekraczanie linii ciągłej pojedynczej lub podwójnej na zakręcie, w pobliżu skrzyżowania czy podczas wyprzedzania to częste zachowania na polskich drogach, mimo że utrzymanie swojego toru jazdy jest jedną z podstawowych ...