REKLAMA
Hej, z racji tego, że powiększa mi się rodzina postanowiłem poszukać w końcu auta Dotychczas nie było nam potrzebne, bo ja pracuję z domu a dziewczyna nie ma prawka, zakupy wszędzie blisko i tylko czasem taxi w razie potrzeby. Teraz jednak myślę o aucie bo wolałbym nie jeździć z dzieckiem komunikacją miejską (zwłaszcza jak jest zimno) + w razie potrzeby chcę mieć komfort, że mogę sam coś załatwić.
Szukam czegoś do 8 tys maks, paliwo raczej bez znaczenia (choć najchętniej zwykła benzyna), co nie będzie drogie w utrzymaniu, w miarę pakowne (4/5 drzwi i bagażnik o rozsądnych rozmiarach) i bezpieczne. Szukam auta w Łodzi i okolicach (+50km). Auto nie będzie ostro eksploatowane, raczej okazyjnie (zakupy, wyjazdy, sytuacje typu lekarz itd).
Dotychczas oglądałem jedno Mondeo (tragedia) - trochę wybiło mi z głowy limuzyny w tej cenie - i Seata Cordobę II, którego prawie kupiłem ale po sprawdzeniu w stacji diagnostycznej wyszło spore zanieczyszczenie spalin, a perspektywa naprawy silnika (pewnie wtryski, chociaż bez dalszej diagnostyki nie mogli stwierdzić) mnie zniechęciła.
Obecnie na oku mam:
1. [link do oferty na Allegro wygasł] - ten sam silnik co Cordoba, ponoć dobra jednostka
2. [link do oferty na Allegro wygasł] - tanio ale bez klimy
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - dzika karta, ponoć części drogie, limuzyna i 150km pewnie drogie OC.. ale piękny, pakowny i możliwe, że w dobrym stanie..?
Ogółem rzecz biorąc szukam od paru tygodni i niestety nie mogę nic znaleźć. Pomożecie?