REKLAMA
Witam forumowiczów
Otóż wraz z narzeczonym planujemy kupić nasze pierwsze auto terenowe - mieliśmy okazję pojeździć z wujkiem jego Land Roverem Discovery II w terenie i sami też chcemy spróbować swoich sił w tym temacie.
Budżet na samo auto póki co - 15 tyś. Ewentualne przeróbki, dodatki - na później, jakbyśmy mieli jechać w teren to i tak nie w najbliższym czasie.
Preferujemy Diesla oraz automatyczną skrzynię biegów, jednak bierzemy pod uwagę też inne opcje.
Na razie naszymi faworytami jest Opel Monterey, Isuzu Trooper II, Mitsubishi Pajero II.
Ma to być auto w teren (ale bez ekstremalnych tras) jak również takie, które sprawdzi się na normalnej drodze, nie zżerające całej stacji benzynowej (czyli do tych 13l/100km).
Ach, no i jesteśmy ze śląska, ale po wymarzone auto możemy jechać nawet nad morze, więc odległość raczej jest bez znaczenia.
Myślę, że najważniejsze rzeczy napisałam. Chciałam się zapytać, czy może polecacie jakieś inne modele również, a także na co zwracać uwagę przy wyborze takiego auta oraz jakich silników unikać (np. na innych forach czytałam mnóstwo negatywnych opinii o silniku 3.0 diesla w Isuzu..)
Pozdrawiam!