REKLAMA
Witam,
zdaje sobie sprawę że dubluje temat jednak nie chcę się komuś wcinać w dyskusje.
Jak w temacie pierwszy samochód max do 7 tyś(mile widziane granice 4000-6,5tys) ze względu na mój wiek (24 lata) i brak zniżek OC nie będzie miłe a wiem że w tym przedziale cenowym AC też raczej będzie nie ma co liczyć, prawo jazdy posiadam od 2011 nie miałam większego problemu z jazdą.
Gdzie użytkowany: Aglomeracja górnośląska czyli drogi miejskie(czyt. korki) ale i tzw drogi ruchu przyśpieszonego(autostrada DTŚ-ka)
Czasem wypady w południowe krańce kraju.
model: najmilej widziany Fiat Punto w LPG ze względu na koszty, 5 drzwiowy(3 drzwiowa odpada ze względu na potrzeby gabarytowo-przestrzenne)
Gdzie zakup: okoliczne miasta Katowic, max 50-70 km dalej ze względu na ograniczoną mobilność.
Kiedy: zakup max do końca maja(chyba że będzie gorzej z ofertami)
moje zasadnicze pytania:
*przede wszystkim jak sprawa wygląda z utrzymaniem punto w rocznikach dostępnych za tą cenę(części itp)
*na co zwracać uwagę(niestety znam się lepiej na materiałach i technologiach budowlanych niż na samochodach:/)
*jak to w zasadzie jest z LPG przy punto czy nie lepiej kupić tańszej wersji i zamontować LPG.(pytanie z serii nie wiem nie znam się ale jak sprawdzić że instalacja jest odpowiednia do auta)
*Jeśli nie punto to co( w podobnym gabarycie-nie zależy mi na dużo większym aucie ze względu na koszta OC jak i konieczność parkowania w centrum miasta.)
Będę bardzo wdzięczna za pomoc w analizie tematu.
Pozdrawiam