/edit
jeszcze jedno pytanie : mam możliwość kupna takiej mazdy :
Rok Produkcji : 1997
Silnik: Benzyna 1,5
Przebieg: 157 tyś km( kiedy kupował z niemców miał 123 potwierdzony na ASO) ale jak wiemy trzeba na to brać poprawkę , żadne 2xx km mnie nie przestraszy jak na rocznik tego auta.
W aucie jest wgniotka na zderzaku ( widać na zdjęciu ) zrobiona przez poprzedniego właściciela a auto jest od 3 lat u mojego znajomego. Twierdzi zarówno on jak i mechanik u którego serwisuje pojazd z tyłem jest wszystko ok, jedynie doczytał w książce z ASO , że możliwe dźwinięgcie belki?
Tuż przed zakupem był wymieniany rozrząd. Właściciel zamontował działący tempomat ;p
Natomiast to co naprawiał/wymieniał znajomy:
– 2 lata temu Olej
– Tarcze przednie hamulcowe oraz czyścenie bębna tylnego
– Nabicie 2 lata temu klimy ,5% strat
– nowy akumulator
– styki przednich swiatel wymenione
– wycieraczki przednie
– No i na końcu rzec która mnie najbardziej martwi : Spawanie pękniętej ramy gdzieś koło wydechu. Zahaczył o krawężnik jadąc tyłem z prędkościoa 2-5km/h. Nie wiem czy obawiąć się tego czy nie .
Wszystkie naprawy zostały przeprowadzone u jednego Mechanika, Spawanie u innego, Wymiana oleju u innego. Adresy mam, mogę podać na PW ( nie chce żadnych kryptoreklam etc). Każdy z mechaników (3) zachwalał jego stan. Nie stwierdziono Rudej
Na samych oględzin auta nie byłem gdyż dopiero się umówie na rekonesans. Wszystko wiem ze wstępnych rozmów ;–)
powiedzmy że od "znajomego"
cena : 5k do negocjacji , co o tym sadzicie ?
Zdjęcia są w tym temacie , jednak tam nikt nei udzielil mi jakiejś konkretnej odpowiedzi
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 5&t=169883