07 Maj 2014, 22:21
Witam wszystkich serdecznie i zwracam się do was z wielką prośbą.Czytałem już dużo z waszego forum jednakże odpowiedzi w tematach nie do końca mnie usatysfakcjonowały dlatego założyłem własny
Szukam auta w granicach do 8k ( już z buforem początkowego wkładu finansowego ) na terenie woj. śląskiego, im bliżej Katowic tym lepiej.
Czego oczekuje od Auta:
- 3 Drzwiowe
- Mało palące , może być w gazie
- Preferuje Hatchbeki ale w tym przedziale cenowym nie ma co wybrzydzac
- Jeżeli będzie gaz, będzie miło
- Ilość koni >77KM
- Pojemność od 1,2 w góre najlepiej na 16V, no chyba że będą jakieś zrywniejsze 8V
- Klima opcjonalna
- Tani w eksploatacji
- im młodszy tym lepiej
- ew późniejszy lifiting wnętrza, żeby troszke auto odświeżyć
- cena im taniej tym lepiej ale bez przesady , chce zachować ew, bufor na jakieś poprawki/wymiane rozrzadu jeśli niepewny
DO czego potrzebuje auto:
- Jeżeli jego pobór gazu/benzyny będzie stosunkowo mały chciałbym nim dziennie poruszać się do gliwic konrketniej do Politechniki Śląskiej (przez DTŚ).
- Jeżeli w/w nie będzie zadowalający to do podjazdu do komunkacji miejskiej, poruszania się po mieście i czasem w dalsze drogi max. teren Polski
O jakich pojazdach myśle
- Punto II przed FL 2000r.++
- Corsa B ? (dużo opli już jezdziło w rodzinie i cięzko mi się do nich przekonać )
- Clio II (aczkolwiek tutaj buda mi strasznie nie siedzi)
Liczyłbym z waszej strony na wszelaką pomoc w doborze odpwiedniej marki samochodu i pomoc w wyszukaniu ciekawych aukcji.
Dzięki serdeczne za pomoc,
Łukasz