Pierwszy samochód -> 10tys

13 Sie 2018, 21:39

Mazda 3 to kompakt.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

13 Sie 2018, 21:56

A jakaś duża się wydaje i wygląda na sedana?
RozbojWojtas
Nowicjusz

Auto: Nie mam

13 Sie 2018, 22:01

Sedan to rodzaj nadwozia, a nie segment. Kompakt może być hatchbackiem, sedanem i kombi czy cabrio. To bez znaczenia.

I tak, sedan jest dłuższy, ale to nie zasługa segmentu.
galakty
Forumowicz VIP

14 Sie 2018, 10:24

Jakieś inne propozycje? Jak widzicie sami w moich okolicach ciężko coś dostać, praktycznie same oferty od handlarzy..
RozbojWojtas
Nowicjusz

14 Sie 2018, 19:42

RozbojWojtas napisał(a):praktycznie same oferty od handlarzy..

a myślisz że od prywatnego kupisz lale?
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

15 Sie 2018, 10:26

Może nie lale, ale pewnie uzyskam więcej informacji na temat samochodu, aniżeli miałbym kupować od handlarza.
RozbojWojtas
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Fotel samochodowy Toyoty z drukarki 3D
    Fotele samochodowe zazwyczaj nie należą do najwygodniejszych, choć bywają chlubne wyjątki. Producenci mają w tej dziedzinie jeszcze wiele do zrobienia. Dzisiejsze fotele samochodowe konstruowane są z wykorzystaniem dość starych ...

15 Sie 2018, 11:30

to czego nie będzie chciał i tak ci nie powie. z resztą myślisz że od prywatnego kupisz świeżo po wymianie rozrządu, opon , hamulcy i wszystkich płynów za czapkę gruszek? otóż w pl od prywatnego to z reguły idzie auto pod młotek jak jest już dojechane i nie opłaca się komuś ładować w niego hajsu..oczywiście mowa o autach w takim przedziale cenowym.
NIe wierzysz? poczytaj 90% tematów kto czym jeździ i dlaczego szuka nowszego/lepszego samochodu....wszyscy prywatni, mają swojego strucla którego chcą pogonić bo się zacyna sypać po kolei, a prywatny jak prywatny nic już nie zrobi przed sprzedażą.

handlarzy nie bronię, ale prywatni też dobrzy nie są.
rasowy handlarz przynajmniej stara się mieć auto w jak najlepszym stanie i wyglądzie.

ja z importu o aucie mam pełną wiedzę, z grubsza za granicą , w pl dokładnie prześwietlam całą mechanikę i elektronikę, prywatny w życiu tego nie zrobi bo mu szkoda 200-300 zł na takie kwestie.
Ostatnio edytowany przez andrewb25, 15 Sie 2018, 11:47, edytowano w sumie 1 raz
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

15 Sie 2018, 11:42

Czyli sugerujesz, żebym przeznaczył większy budżet?

Co myślicie?
[link do oferty na Olx wygasł]
RozbojWojtas
Nowicjusz

15 Sie 2018, 14:30

Musiałbym być dobrym desperatem żeby dać 11k za Astre G i obstawiam że pewnie nie ma klimy..

A może taki Civic?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Sie 2018, 14:41

Barol napisał(a):Musiałbym być dobrym desperatem żeby dać 11k za Astre G i obstawiam że pewnie nie ma klimy..

Najgorsze jest to, że im nowsza Astra G tym gorzej, bo przenieśli produkcję od któregoś roku i jest nędza w jakości i wyposażeniu... No ale panie, młody rocznik bierz pan.
galakty
Forumowicz VIP

15 Sie 2018, 14:43

Bardzo ładny ten civic, ale boli brak opisu i przebieg zaledwie 107k? Jutro zadzwonię do gościa.

Znalazłem jeszcze ładnego golfa, co sądzisz?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
RozbojWojtas
Nowicjusz

15 Sie 2018, 14:55

Barol napisał(a):Musiałbym być dobrym desperatem żeby dać 11k za Astre G i obstawiam że pewnie nie ma klimy..

Znam taką osobę która zapłaciła ok 8k a to dlatego że ciut starsza i pewnie dlatego nie 11 :o
no i wyposażenie podobne więc pewnie tez klimy brak :)

RozbojWojtas napisał(a):Znalazłem jeszcze ładnego golfa, co sądzisz? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... d31c49c177
Niby ok ale pomimo podstawowego silnika 1,6 to wyposażanie już takie typowe nie jest, trzeba by go dobrze sprawdzić bo może być różnie, dla mnie troszkę tanio jak za 5d Golf V i z takim wyposażeniem.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

15 Sie 2018, 14:58

Jedyny plus tej Astry to taki że od nowości w jednych rękach i mały przebieg i to w zasadzie tyle..
Golf ładny ale nie 1.6 FSI (zwykłe 1.6 owszem).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Sie 2018, 15:01

Fakt nie zauważyłem że to FSI, ale ogólnie troszkę chyba tani a z resztą nie ma co.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

15 Sie 2018, 15:06

To dzwonić jutro do niej czy nie? :D
RozbojWojtas
Nowicjusz