Pierwszy samochód - 3 tysiące

13 Kwi 2018, 16:49

Witam, szukam pierwszego samochodu i chcę przeznaczyć na niego 3 tysiące. Nie jest to dużo, ale na tyle pozwala mi aktualny budżet. Jedyne czego wymagam to silnika benzynowego lub benzyna + LPG i aby auto było pięciodrzwiowe. Znalazłem parę ogłoszeń, co myślicie?

Dodam, że mieszkam między Warszawą a Lublinem, więc jeśli ktoś chciałby pomóc to prosiłbym o propozycje jak najlepiej w tych okolicach.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Spajk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2018
Auto: Nie mam

13 Kwi 2018, 20:44

1. Złom jako model, możesz poszukać n15
2. Dobry accord kosztuje 6k
3. W miarę dobre ałdi nie kosztuje 3k, 1.6 wcale nie jedzie. Komu opłaca się ściągać auto z de, opłacać i sprzedawać za 3k do negocjacji?
4. Zardzewiały focus od handlarza, nic ciekawego, następnego przeglądu już nie przejdzie

Skup się na mniejszych autach, kupisz coś w miarę świeższego a naprawy będą mniej kosztować - a takie na pewno wystąpią w niemałej ilości. Jakaś ibiza, polo, punto jak znajdzie się nie zardzewiałe, corsa
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Kwi 2018, 23:50

Dzięki, porozglądam się za czymś mniejszym, ale mam jeszcze pytanie. Czy szukanie w tej cenie jakiejś Vectry B, Mazdy 323f,Nissana Primery, Renault Clio albo jakiegoś lepszego Focusa to bardzo zły pomysł?
Spajk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2018
Auto: Nie mam

14 Kwi 2018, 07:07

Szukaj wszystkiego co masz blisko bo nie liczy się marka a stan. Po prostu przy mniejszym aucie masz stosunkowo mniejsze szanse na kupno trupa - większe auto = wyższe koszty utrzymania a osoby jeżdżące takimi autami nie są milionerami.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

14 Kwi 2018, 14:35

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - od nowości w jednych rękach.
[link do oferty na Olx wygasł] - od nowości w jednej rodzinie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Kwi 2018, 16:11