Przeszukałem foro i znalazłem parę tematów z pierwszymi samochodami, ale jak wiemy tyle ile jest ludzi na świecie tyle różnych opinii lub wymagań

W połowie wakacji zbieram się do kupna swojego pierwszego samochodu. Na początku oczywiście zrobiłem research co jak i gdzie, przeszukałem najczęściej pojawiające się odpowiedzi (również na tym forum) i na samym początku doszedłem do wniosku, że chce coś z przedziału 7-8k. Pierwszym typem był Seat Ibiza 2 FL, ale po dłuższym czasie przemyślałem sprawę i nie widzę sensu wydawania większej ilości kasy na piewrszy samochód, który zapewne nie raz zarysuje lub się nim gdzieś rozbije (nie.. nie jestem fanem jeżdżenia szybko i bezpiecznie

Ostatecznie po przewertowaniu wielu filmów, tematów i opinii znajomych doszedłem do wniosku, że Lanos może być całkiem fajnym wyborem. Celowałbym w 1.6 w LPG. Co możecie poweidzieć nt. tego samochodu? Wybór ok czy znajdzie się możę coś innego? Nie liczę na cuda, bo za taką kwotę kupuje się przeważnie komputer, ale samochód ma mi służyć jako dojazd do pracy (możliwe, że po wakacjach na studia) i ewentualnie do dziewczyny. To całe jego zadanie. Wyglądem nie musi błyszczeć - przeżyję otarcia i zadrapania, a z samego wyposażenia chciałbym, aby miał musowo wspomaganie kierownicy (nawet radia nie potrzebuję).
Macie moze jakieś propozycje z okolic Śląska? A może ktoś z Was ma takiego kabanosa na sprzedaż? :>