Pierwszy samochód (4500zł - 7000zł)

24 Kwi 2017, 19:35

Witajcie, ja z małym pytaniem. Jakie auto polecacie na pierwszy samochód w życiu? Mój budżet to od 4500zł do 7000zł. Interesuje mnie silnik najlepiej 100 konny lub mocniejszy ale max do 170KM i dosyć tani w eksploatacji. Moje poszukiwania głównie krążą wokół Audi A4 B5 z silnikiem 1.8 oraz Opel Vectra B (wersja po liftowa) z silnikiem 1.8 lub 2.0. Ewentualnie jeszcze Volkswagen Passat B5 też silnik 1.8. Który polecacie bardziej? Czekam też na Wasze propozycje samochodów.

Ps. Szukam dosyć funkcjonalnego samochody, więc coupe nie bardzo :/
lewy9767
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 1 RXE
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

25 Kwi 2017, 15:43

A4 i Passat to nie są auta tanie w utrzymaniu choćby ze względu na drogie przednie zawieszenie gdzie komplet wahaczy razem z wymianą kosztuje około 1000zł.
Vectra jak najbardziej ok,unikaj 1.6 (zarówno 75km który jest totalnym mułem jak i 16V lubi olej no chyba że trafisz naprawdę ładny egzemplarz to można się zastanowić).

Popatrz też na Megane I fl i Lagunę również I fl.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
linki przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Kwi 2017, 15:48

Wiadomo, że linki przykładowe, ale mam jakieś dziwne wrażenie, że opis do Meganki jest skądś zerżnięty, bo komuś nie chciało się pisać :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

25 Kwi 2017, 16:22

To ogłoszenie wisi już kawał czasu i zdjęcia ma cały czas te same tylko niepamiętam teraz lokalizacji czy była inna :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda latem na zimówkach to zły pomysł
    Możesz nie być tego świadomy, ale pewnie w Twoim kręgu znajomych czy sąsiadów znajdzie się ktoś, kto jeździ na oponach zimowych. A może robisz to właśnie Ty? Czy warto tak ryzykować? Nie każda opona potrafi zapewnić ...