Pierwszy samochód 5-6 tysięcy

15 Wrz 2014, 06:27

czyli nie warto ryzykować co do Stilo? strasznie mi się podoba to auto...
kaczmar123
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Wrz 2014, 06:34

Zaryzykować można ale musiałbyś znaleść naprawde pewny egzemplarz więc może jakieś forum Stilo? Napewno jakiś user będzie sprzedawał swoje i napewno będzie to auto z historią opisaną na forum.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Wrz 2014, 08:20

Panowie , myślę , że przesadzacie z awaryjnością stilo . Paru znajomych ma i nie narzekają .
A sprawa wyglada tak , że to auto bdb zabezpieczone przed korozją i nieźle wyposażone , a stilo po lifcie bije konkurentów swoim wygladem . Co do awaryjności elektryki , to trochę przesada podobnie jaki w peugeocie 206 - tam winą tzw "choinki" na zegarach jest w 99% przełacznik zespolony , który po prostu sie wymienia i jest spokój na pare dobrych lat . W stilo ,jak ktos wspomniał , jest problem z wiązką , która wystarczy dobrze zabezpieczyć i problem z głowy .
Ceny stilo bardzo konkurencyjne ...
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM

15 Wrz 2014, 18:30

właśnie juz odwiedziłem forum klub fiat stilo :)
kaczmar123
Nowicjusz

15 Wrz 2014, 20:25

a mógłby ktoś ocenić linki do Stilo, które wrzuciłem?
kaczmar123
Nowicjusz

16 Wrz 2014, 11:45

W Peugeocie 206 nie ma problemów z elektryką,bardziej z tylną belką,której koszty wymiany w ASO to 3 tyś więc sporo. Stilo maa awaryjną elektrykę,ale wszystko jest do zrobienia,grunt aby samochód Ci się podobał,to bardzo istotne. Do Fiata masz tanie części i powszechnie dostępne.
Autodbalnia
Nowicjusz

Auto: BMW 520
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mitsubishi Mirage wybrany Samochodem Roku 2013
    Nowy, miejski model Mitsubishi Mirage (w Europie znany jako Space Star) otrzymał tytuł "Car of the Year " za rok 2013, podczas gdy Pajero Sport wygrał w kategorii "Najlepszy samochód typu SUV 2WD z silnikiem benzynowym", ...

16 Wrz 2014, 16:52

samochód mi się podoba bardzo stąd mimo dosyć średnich opinii moje zainteresowanie, pomoże ktoś w kwestii wizualnej tych ofert co wrzuciłem?
kaczmar123
Nowicjusz

16 Wrz 2014, 18:15

Wrzucam Audi do szybkiej oceny: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

co myślicie?
kaczmar123
Nowicjusz

16 Wrz 2014, 18:20

Cena tej audi jest dość niska i do tego ma mułowate i sporo palące 1,6 pod maską ja bym odpuścił. 1,8 to minimum w audi.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Wrz 2014, 18:28

z tego co czytam to ten silnik jest idealny do LPG a ta jednostka uważana jest za niezniszczalną? ponoć 1.9 TDI to najlepsza opcja w tym aucie ale opinie o 1.6 też nie są złe a ja jako młody kierowca bez zniżek też muszę brać pod uwagę takie rzeczy jak opłaty :) a wizualnie jak? coś widzicie na 1 rzut oka ze zdjęć?
kaczmar123
Nowicjusz

16 Wrz 2014, 18:36

kaczmar123 napisał(a):z tego co czytam to ten silnik jest idealny do LPG a ta jednostka uważana jest za niezniszczalną?

I to jest prawda jest dobry do LPG i niezniszczalny ale za to sporo pali i dość słabo jeździ.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Wrz 2014, 18:39

a co z dostępnością cześci? to jest bardzo popularne auto więc pewnie ceny nie są wysokie?
kaczmar123
Nowicjusz

16 Wrz 2014, 18:42

kaczmar123 napisał(a):a co z dostępnością cześci? to jest bardzo popularne auto więc pewnie ceny nie są wysokie?

Części są łatwo dostępne i owszem ceny też raczej nie są zbyt wygórowane ale 1,6 to już pisałem mułowaty silnik i sporo pali, jak co to lepiej poszukać 1,8 który pali podobnie a jedzie dużo lepiej.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Wrz 2014, 20:05

A3 z linku dostała z przodu i od handlarza który ile za nią dał? 4500zł?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Wrz 2014, 20:15

dobra zróbmy inaczej, w weekend chciałbym się bujnąć pooglądać jakieś auta. Jestem z województwa łódzkiego, do śląskiego nie mam również daleko więc te 2 biore pod uwagę. Budżet do 6500zł, co do wymagań:
- najlepiej jakiś hatchback
- moc silnika od 1,2 w górę ale nie przesadzajmy bo to ma być 1 auto, a zniżek żadnych nie mam na ubezpieczenie
- jeśli jakaś wyższa benzyna 1.6 - 1.8 to żeby auto lubiło się z gazem lub już zamontowany miało
- co do dystanów, z 2 razy w miesiącu 400 km do zrobienia, takto jazda po mieście
- aa i fajnie jakby auto miało klime

Podeślijcie jakieś linki :)
kaczmar123
Nowicjusz