Witam, mam dylemat odnośnie zakupu swojego pierwszego samochodu, stąd proszę Was o rade i jakieś propozycje. Dodam, że samochód rejestrować będę na siebie. Szukam sedana w silniku 1.6 -1.8. To co przykuło moją uwagę to passat b5 i audi a4, a3 (tak wiem to nie sedan). Z góry dziękuję za rade [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dlaczego tak uważasz? Od jakiej kwoty mógłbym myśleć o wymienionych przezemnie autach? Jak byś mógł zapodać jakis link z passatem/a4 która byla by w porządku (podwyższając kwote np do 8tys)
Tutaj masz np tego typu [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wg mnie cena ok, jak na rocznik i silnik.
Jak kupisz za groszę 1,8T a do tego Passat albo A4 to oprócz zawiasu, jeszcze dojdzie może turbo, sprzęgło/dwumas, pompa paliwa itd... Także co wolisz..wydać więcej czy potem ładować po 5-6 tys w auto
Toyota RAV4 2.5 Hybrid i-AWD - test spalania Zaprezentowana w 1994 roku, pierwsza generacja RAV4 dała początek segmentowi SUV-ów. Obecnie w sprzedaży jest najnowsza, piąta generacja, oferująca rekordową przestrzeń dla pasażerów oraz aż 580 l dla ich bagażu. ...
Kalkulator porównania rozmiarów opon Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...
Skoro w tych pieniądzach nie ma sensu się pchać w 1.8t to jak byście mogli podać przybliżoną kwotę jaką musiałbym włożyć w powyższe sedany. Może jakieś inne pomysły? Jakiś inny tańszy sedan/ hatchback który nie bedzie sie wlec i nie bedzie wyglądał hmm staro. Dzięki za rady może coś takiego? : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] może a3 było by łatwiej wyrwać z silnikiem 1.8t?
Ostatnio edytowany przez carbon66, 04 Lip 2016, 11:19, edytowano w sumie 1 raz
A Passat/a4 nie wyglądają staro? ok, kwestia gustu. Problem w tym, że uwielbiane u nas w.w modele będą tak czy siak zjeżdżone, a ty jeszcze chcesz dokładać do budżetu. Z innych Ford Mondeo mk2, Peugeot 406 (nie, nie psuje się i ma dobrą blachę), Honda Accord V, Mitsu Galant, Renault Laguna I
peugeot 406 kompletnie mi się nie podoba znajdę dobre e36 w tej cenie? (8000~) ford mk2 nie podoba mi się aczkolwiek mk3 już jest ok honda accord V (średnio mi się podoba) VI ok i widziałem że jest sporo ofert 5000-8000 tylko czy są ok nie chce opli
a audi a3 np coś z tych ogłoszeń z poprzedniego postu?
Prowadzę sobie taką statystykę forumową, z której wychodzi, że 90% ludzi, którzy wśród swoich propozycji wymienili VW/Audi nie zmienia zdania, mimo rzeczowych argumentów przeciw Przodownikami są ludzie z budżetem 5-15k
Z tego co widzę to autor tematu posiada prawo jazdy od tygodnia(?) więc uczysz się dopiero jeździć, a szukasz E36 albo innych aut które mają ~150km. Uwierz mi że przeżywałem to samo jak większość z początkujących kierowców którzy na pierwsze auto chcą czegoś wypasionego żeby się przylansić przy kumplach. Ale pomyśl czy stać Cię na utrzymanie BMW/Audi? Nie sztuką jest kupić nawet 1.8T za 5-6 tys. ale utrzymaj je w takim stanie żebyś nim jeździł, a nie stał na podwórku bo nie masz pieniędzy żeby je naprawić. Szukaj auta w dobrym stanie które ma tanie części i na nim nauczysz się jeździć.
Przejedź się autem które ma sporo mocy i zobaczysz czy ot tak sobie opanujesz w pełni samochód gdy wpadniesz w poślizg albo coś się stanie
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.