REKLAMA
Witam!
Zamierzam za niedługo kupić samochód. Mój budżet w październiku będzie oscylował koło kwoty 8 tyś i wtedy właśnie zamierzam przymierzyć się do kupna, jednak już teraz chciałbym ustalić jakieś modele kluczowe, których będę poszukiwał.
Samochód musi: mieć bardzo ładny design, 2/3 drzwi, być ekonomiczny (bardzo ;p), komfortowy w jeździe, mało awaryjny, najlepiej bez wkładu finansowego no i nie pogniewałbym się za kilka bajerków jak działająca klima itp.
Nie mam pojęcia też czy lepiej kupić samochód: benzyna+lpg, benzyna i potem ewentualnie samemu wsadzić lpg, czy wystarczy diesel?
Samochodem będę jeździł głównie do pracy (ok 10km i na miejscu, dłuższe trasy to sporadycznie, choć napewno się zdarzą)
Jeżeli chodzi o moje typy to mam na oku z małych:
- Opel Tigra
- Ford Puma
- Hyundai Coupe
A z takich już większych trochę to
- Opel Astra II
- Alfa Romeo 147 - piękna
- Renault Megane Coupe
Jeśli chodzi o te z małych to chciałbym się zapytać jak z komfortem jazdy w tych samochodach? Da radę usiąść z tyłu bez męczarni czy raczej to samochody 2-osobowe?
Lepiej kupić coś z małych jak podałem na początku, i jak stwierdzę, że za małe to sprzedać i wymienić na jakieś większe czy od razu większe radzicie?
Czy kupię jakiś dobry egzemplarz z podanych samochodów do 8tyś max? Czekam na wasze zamienniki również i opinie dotyczące podanych egzemplarzy
Z góry dziękuję