Pierwszy samochód 8000 zl na auto+oplaty

24 Sty 2013, 16:39

Witam wszystkich, jestem nowy na tym forum i prawdopodobnie tak jak wiekszosc nowych uzytkownikow prosiłbym o pomoc przy zakupie swojego pierwszego auta. Moj budzet to 8000 zl na auto + oplaty itd. Auto w dieslu badz z instalacja gazową. Jestem kawalerem więc samochod bardziej do roboty i do polatania;) Z góry dziękuje
Drozda
Nowicjusz

Auto: nie mam

24 Sty 2013, 20:01

Duże,małe,3/5drzwiowe?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Sty 2013, 20:21

Jestem dość dużym czlowiekiem, mam 195 cm wzrostu i lubie wygode wiec wolalbym cos wiekszego, auta typu golf badz a3 odpadaja. Bardziej za 5 drzwiowym.
Tak po za tematem, mam mozliwosc kupna passata b5 1.9 tdi 110 km 97 rok za 8500 w full opcji sedan. Co o tym myslec? Wszystko wyniesie mnie troche wiecej niz 8000 ale mam mozliwosci awaryjne co do budzetu.
Drozda
Nowicjusz

24 Sty 2013, 20:25

Jak chcesz wymieniać wahacze za 1500zł to kupuj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Sty 2013, 20:29

Skąd taka myśl że od razu wahacze do wymiany? Chyba mozna sprawdzic czy nadaja sie do uzytku czy nie przy ogolnym sprawdzeniu auta przed kupnem ?
Drozda
Nowicjusz

24 Sty 2013, 20:36

No tak ale jak będą wahacze do wymiany to 1500zł nie Twoje,są tansze zamienniki ale one długo nie wytrzymują.

Może zainteresuje Cie Mercedes C180?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota S-FR Concept
    Koncepcyjne coupe S-FR jest dowodem na to, że napęd na tylną oś przez lata będzie znakiem rozpoznawczym sportowych samochodów Toyoty. Tym bardziej, że marka bierze pod uwagę wprowadzenie subkompaktowego coupe do produkcji. ...

24 Sty 2013, 20:45

jest ok ale to benzyna bez gazu, malo ekonomiczny raczej
Drozda
Nowicjusz

24 Sty 2013, 20:50

Niestety kolega ma rację, zawieszenie na naszych drogach przy dużej ilości km jest często do robienia. W jednym ze znanych serwisów o motoryzacji jest 1600 opinii i 47% osób zgłaszało uciążliwe usterki dotyczące zawieszenia. Silnik 1.9TDI 110 KM nie jest taki zły bardzo dużo osób go sobie chwali chociaż zdarzają się wyjątkowe przypadki.
inż. mechaniki i b. maszyn
KapitanSTS
Początkujący

Prawo jazdy: 21 03 2003
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Punto I
Silnik: 1.1 55 SX
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Sty 2013, 08:50

No tak benzyna ale podałem tylko przykładowy link żeby było wiadome o co mi chodzi.
Barol
Awatar użytkownika