REKLAMA
Witam serdecznie Za niedługo zbliża się ten oczekiwany moment jakim jest nabycie mojego pierwszego autka. Jestem tym bardzo podekscytowany i z dnia na dzien coraz bardziej się zastanawiam CO KUPIĆ ?!. Oczywiście jako początkujący kierowca, potrzebuje porady, nakierowania na odpowiednie "tory". Sytuacja wygląda tak:
1.Budżet- to około 6000-7000 tysięcy, i tu chciał bym się zmieścić z opłatami maksymalnie do 7500.
2.Do czego będzie służył- Auto głównie do codziennych obowiązków, wyjazdów i małych podróży. Lecz także rzadkich tras 1000km+
3.Czego oczekuje-Spalanie w granicach przyzwoitości jak na portfel osoby młodej. "Nowoczesny wygląd", niezawodność i dobry komfort jazdy.
4.Typ-Sedan/Hatchback/Coupe/ewentualnie jeżeli będzie coś ciekawego to kombi. 4/5 drzwiowy.
5.Silnik i inne-Silnik minimum 100 koni tutaj mogę wybrać między benzyną lub Diesel, jeżeli benzyna to koniecznie gaz(Boli mnie serce ale auto na wodę nie jeździ) jeżeli diesel to mały.'
6.Auto ma mieć potencjał być wygodne. Komfortowo pomieścić 4 osoby, pojemny bagażnik. Nie do szaleństwa ale potrafiące dać kopa
Prosiłbym o doradzenie w wyborze, ponieważ bardzo mi zależy na dobrym aucie. Nie jestem typem człowieka co kupuje e36 1.6 w gazie kupuje emblemat M dziurawi tłumik i zakłada czapeczkę. Auto ma być czymś w rodzaju drugiego domu.
Mam kilka autek na oku a mianowicie;Audi A4 Audi A3 VW GOLF IV Skoda Octavia BMW 320d e39 VW POLO i pojedyncze nissany. Oczywiście, jeżeli jakiś model jest zbyt drogi do kupienia w dobrym stanie to automatycznie odpada( nie jestem pewien co do BMW320D E39 I OCTAVI ).
Bardzo proszę o pomoc. Jestem przekonany do tych modeli co podałem, lecz przeanalizuje inne propozycje spełniające moje kryteria zawsze są wyjątki
POZDRAWIAM !