Pierwszy samochód, BMW e30?

04 Sie 2008, 16:54

Witam, Jestem zarowno nowym uzytkownikiem tego forum, jak i swiezo upieczonym kierowcą :) Prawo jazdy odbieram pod koniec tygodnia.

Mam pewniem problem dotyczący tego, jaki samochod kupic sobie na początek. Jest juz podobny wątek jednak chcialem zapytac sie o konkretny samochod BMW e30. Moj instruktor ze szkoly jazdy polecil mi go bo jak sam powiedzial "jakby cos jest mocny (chodzilo mu o blachy, silniki zreszta tez)no i na poczatek wystraczy"

Troche mnie to zdziwilo, bo takie bmw troche pali a poza tym duzo sie mowi o mlodych kierowcach ktorzy kupili sobie "beemke" i wyladowali na drzewach. myslalem raczej nad czyms pokroju starszego POLO (maly, malo pali, nie najgorzej wyglada, tani).

Sam juz nie wiem... samochod ten nie moze byc zbyt drogi, kilka tys na allegro. Najlepiej koło 6.... (wiecej nie mam, rodzicow nie bede prosil ;] )

Proszę was o jakies opinie na temat tej e30. Z gory dziekuje
i jedziemy z tym koksem :)
miszczmaciej
Nowicjusz

04 Sie 2008, 17:15

ja bym tego nie kupił osobiscie;p
za duzo pali....
aa no i w zime bedziesz mial problemu..bo naprawde ciezko sie jezdzi z napedem na tył

ja bym na Twoim miejscu poszukał cos typu

Astra I (Gsi najlepiej)
Golf III (moze 1,9 tdi a jesli nei to 1,8 T )
Fiat Bravo (1.8-2.0 w gazie)
Fiat Coupe w Gazie ( moje osobiste marzenie)
Seat Ibiza GT TDI (1,9 TDI 110 koni)

Naprawde dla młodego faceta idzie tym poszalec i ładnie sie auta prezentuja...astra golf i bravo w gazie naprawde nieduzo spali
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

04 Sie 2008, 17:26

z tych co wdz_ wymienil warto zwlaszcza coupe i bravo ale za taka kase to ciezko bedzie

wydaje mi sie ze masz wiecej oleju w glowie niz ten instruktor skoro ci e30 zaproponowal na poczatek :lol:

takie polo albo cos mniejszego by bylo akurat
Manfred
Aktywny

04 Sie 2008, 17:28

Dokładnie takie Polo na przyuczenia się jest w sam raz a nie jakiejś bmw e30 składane z 3 i prawie igła...
Rodri94

04 Sie 2008, 17:56

do 6 tysiecy moge pokaz w kazdej chwili przyklad kazdego z wymionionych samochodow

polo bym odradzal...salby i delikatny samochod...wogole nie idzie sie wyszalec

fiat bravo
[link do oferty na Allegro wygasł]

golf III
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

astra I
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

seat Ibiza
[link do oferty na Allegro wygasł]

fiat coupe rzeczywiscie ciezko bedzie dostac do 6-6,5 kafla.... ale moze wart owlozyc 7-8 tysiecy ?? dla niepowtarrzalnego efektu ?? kwestia uznania :)
Ostatnio edytowany przez wdz_, 04 Sie 2008, 18:07, edytowano w sumie 1 raz
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Sie 2008, 17:59

ale zadbany nie bity w dobrym stanie z prawdziwym przebiegiem .... oki ??? :wink: ogladalem sie ostatnio za coupe bez 10 tysi lepiej dac sobie luzu kupi sie znacznie taniej ale czy sie tym pojezdzi ....

podobnie z bravo

na ibi i golfine spuszczam zaslone milczenia :wink:
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy hybrydowy crossover Toyota C-HR
    Toyota zademonstrowała produkcyjną wersję hybrydowego crossovera C-HR na targach w Genewie w marcu tego roku. Świat poznał wygląd auta z zewnątrz i pierwsze szczegóły specyfikacji, jednak producent nie pokazał jeszcze ...

04 Sie 2008, 18:27

a patrzac na polo

mlody kierowca musi sie wyszalec...wiem po sobie...bo kupilem sobie "niby na poczatek" CC 700 ....i taki żal ze o matko ;p

wiadomo ze cc to nei to samo co polo
ale ja bym proponowal cos 100+km z gazem zeby mozna bylo poszalec i bezpiecznei wyprzedzac..
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Sie 2008, 18:33

Do "katingu" to kup sobie poloneza z silnikiem Rovera 1.4 ponad 100KM xD
Przykład: [link do oferty na Allegro wygasł]
Wiesz jak to fajnie muli kołami? :D
A zespawaj tylny most do Drift Machine <Zart>
Rodri94

04 Sie 2008, 18:49

mylisz pojecia :)
poszaleć troszke to nie oznacza katować :)

a pozostaje druga kwestia :)
kazdy mlody facet chce aby jego "fura" sie dobrze prezentowala?

a jaka prezencje ma Polo ?

te co wymienilem to naprawde bardzo fajne wózki ....mozna nimi sie polansowac i poszalec i przy okazji pouczyc :)
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Sie 2008, 19:21

Wiem, tylko sobie jaja robię.
Rodri94

04 Sie 2008, 19:25

heh:)

mam nadzieje ze pomoglem :) pozdro ;p
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Sie 2008, 19:57

No w sumie ta beemka tyle ze fajnie wyglada.. reszta do d**:D

z podanych linkow szczegolnie podoba mi sie bravo, 1,6, 100km i gaz. Moze byc Ciekawie. Golfa ma moj kumpel wiec nie wypada mi go kupic :)
astra calkiem fajna na taki (w sumie) maly samochod 115 km to nawet duzo, wiec bedzie czym jezdzic. ibiza tez calkiem calkiem. Czyli jest w czym wybierac. teraz tylko czekac na prawko.

dzieki za odpowiedzi :)
i jedziemy z tym koksem :)
miszczmaciej
Nowicjusz

04 Sie 2008, 20:45

no nei powiedzialbym ze fajna z wygladu;p

dla mnei jest obrzydliwa;p
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Sie 2008, 16:55